Vaalitentti: Katso tal­len­ne Kalevan vaa­li­ten­tis­tä, mukana kuusi ni­me­käs­tä eh­do­kas­ta Oulun vaa­li­pii­ris­tä

Pääkirjoitus: Il­mas­ton­muu­tok­sen tor­jun­ta ei ole vi­her­hump­paa – maa­pal­lon läm­pe­ne­mi­nen mah­dol­lis­ta saada kuriin

Kolumni: Ou­lu­lais­kou­lun hyvät ko­ke­muk­set kou­lu­pu­dok­kai­den kanssa osoit­ta­vat, miten tärkeää on kokemus po­ruk­kaan kuu­lu­mi­ses­ta

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Lions-lii­ton Val­ta­kun­nal­li­nen hy­vän­te­ki­jä -pal­kin­to ou­lu­lai­sel­le Soi­val­le Sii­lil­le: "Yh­tyeen muu­si­kot Kyösti Sal­mi­jär­vi ja Markus Lampela ovat tehneet työtä pyy­teet­tö­mäl­lä asen­teel­la"

Kyösti Salmijärvi ja Markus Lampela kokevat hyväntekeväisyyden luontevana osana toimintaansa, kansalaisvaikuttamisena, johon heillä on erinomainen mahdollisuus tunnettuna lastenmusiikkiyhtyeenä.

OULU
Soiva Siili on oululaisten varhaiskasvattajien, Markus Lampelan (vas.) ja Kyösti Salmijärven, vuonna 1995 perustama lastenmusiikkiyhtye. Salmijärvi ja Lampela ovat vuodesta 2005 olleet päätoimisia lastenmuusikoita.
Soiva Siili on oululaisten varhaiskasvattajien, Markus Lampelan (vas.) ja Kyösti Salmijärven, vuonna 1995 perustama lastenmusiikkiyhtye. Salmijärvi ja Lampela ovat vuodesta 2005 olleet päätoimisia lastenmuusikoita.
Kuva: Pekka Peura

Suomen Lions-liitto on nimennyt vuoden Valtakunnalliseksi hyväntekijäksi oululaisen lastenmusiikkiyhtyeen Soivan Siilin.

Suomen Lions-liitto jakaa vuosittain Hyvän Päivänä eli 8. lokakuuta tunnustusta henkilöille tai tahoille, jotka ovat toiminnallaan vahvistaneet yhteistä hyvinvointia Suomessa.

Palkinnon perusteissa mainitaan, että yhtyeen muusikot Kyösti Salmijärvi ja Markus Lampela ovat tehneet työtä pyyteettömällä asenteella lasten, nuorten, vammaisten ja hoivattavien elämänlaadun parantamiseksi

– Salmijärvi ja Lampela edistävät omalla työllään kulttuurista tasa-arvoa pohjoisesta käsin. He ovat lastenmusiikin ammattilaisia, joilla on suuri sydän, kiittelee Lions-liitto.

Useilla palkinnoilla ja huomionosoituksilla palkittu yhtye esittää itse säveltämäänsä ja pääsääntöisesti itse sanoittamaansa lastenmusiikkia päiväkodeissa, kouluissa, vanhusten hoivapaikoissa, konserteissa, kaduilla ja muissa paikoissa, joihin lapsiperheiden on helppo tulla.

– Palkitseminen tuntuu hyvältä, vaikka se ei olekaan hyvän tekemisen motiivi. Tärkeintä siinä on, että se nostaa hyvän tekemisen otsikoihin, olipa saaja kuka tahansa, Lampela ja Salmijärvi sanovat.

"Olemme osa lapsille tarjotusta tärkeästä kulttuuritoiminnasta, johon lapsella tulee olla oikeus YK:n lapsen oikeuksien sopimuksenkin mukaan."
Soivan Siilin muusikot

Yhtye kokee hyväntekeväisyyden luontevana osana toimintaansa, kansalaisvaikuttamisena, johon heillä on erinomainen mahdollisuus tunnettuna lastenmusiikkiyhtyeenä.

– Hyvän tekeminen on ikään kuin sisäänkirjoitettuna lastenmusiikkiammatissamme. Silloinkin, kun esiinnymme palkkiota vastaan, teemme hyvää, tuomme iloa ja hyvää mieltä lapsille ja perheille. Yhteyden tuomaa tunnetta ei voi euroilla mitata. Olemme osa lapsille tarjotusta tärkeästä kulttuuritoiminnasta, johon lapsella tulee olla oikeus YK:n lapsen oikeuksien sopimuksenkin mukaan.

Muusikot ovat järjestäneet 12 kertaa Oulussa koko päivän kestävän Lastenlaulukatu-tapahtuman. Tapahtumassa esiintyy Soivan Siilin lisäksi useita muita pohjoissuomalaisia lastenmusiikin tekijöitä.

Muusikot lahjoittavat saamansa lahjoitukset ja katusoittoansiot lyhentämättöminä johonkin lasten ja nuorten kohteeseen. Tänä vuonna niillä tuetaan Ukrainasta tulleiden perheiden musiikki- ja kulttuuritoimintaa.

Yhtye esittää itse säveltämäänsä ja pääsääntöisesti itse sanoittamaansa lastenmusiikkia päiväkodeissa, kouluissa, vanhusten hoivapaikoissa, konserteissa, kaduilla ja muissa paikoissa, joihin lapsiperheiden on helppo tulla.

Soiva Siili valikoi hyväntekeväisyyskeräyksiensä kohteiksi perhetyötä tekeviä tahoja, jotka eivät ole kunnallisia tai valtiollisia. Julkishallinnollisten organisaatioiden tukemisen he jättävät yhteiskunnan vastuulle.

Soiva Siili voitti kesäkuussa 2022 Salossa järjestetyn uusien lastenlaulujen kilpailun Haitarinoita-laululla.

Yhtye sai lastenkulttuurin valtionpalkinnon vuonna 2014 ja nimettiin Oulun kaupungin vuoden 2012 taiteilijaksi.

Yhtye on järjestänyt tuhansia lastenkonsertteja ja julkaissut lukuisia levyjä.

Hyvän Päivä on Lions-järjestön perinteinen kansainvälinen palvelupäivä, jota vietetään ympäri maailmaa.