Analyysi: Oulun jät­ti-in­ves­toin­nit kan­nat­taa tehdä vaikka ris­kil­lä

Kaupat: Tans­ka­lais­ket­ju avaa uuden liik­keen Oulun kes­kus­taan

Varkaudet: Ruo­ka­var­kaat vievät aiempaa isompia saa­lii­ta, va­ras­hä­lyt­ti­met otettu apuun

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

Lin­tu­lam­men koulu pe­rus­kor­ja­taan noin vuoden päästä – re­mon­tin hin­ta­la­puk­si ar­vioi­tu 9,2 mil­joo­naa euroa

Lukuvuosi 2022–2023 opiskellaan Oulunsuun koulun väistötiloissa.

Lintulammen koulu on perusteellisen remontin tarpeessa. Viimeksi koulua on peruskorjattu noin 40–50 vuotta sitten. Arkistokuva.
Lintulammen koulu on perusteellisen remontin tarpeessa. Viimeksi koulua on peruskorjattu noin 40–50 vuotta sitten. Arkistokuva.
Kuva: Maikkola Tapio

Oulun Höyhtyällä sijaitseva Lintulammen koulu laitetaan perusteelliseen remonttiin noin vuoden päästä.

– Koulun peruskorjausta on suunniteltu jo useamman vuoden ajan, se on ollut kaupungin investointiohjelmassa. Onhan viimeisestä perusteellisesta remontista jo noin 40-50 vuotta aikaa, kertoo Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuurijohtaja Mika Penttilä.

Alustavan arvion mukaan remontti tulee kustantamaan noin 9,2 miljoonan euron verran. Penttilän mukaan lopulliset päätökset remontista tehdään joulukuun alussa, kun kaupunginvaltuusto päättää ensi vuoden budjetista.

Remontin ajaksi koulun toiminta evakuoidaan Oulunsuun koulun väistötiloihin.

– Rakennuksen vieressä olevat lukio ja yläkoulu ovat käyttökiellossa homeongelmien takia, mutta   ne ovat Oulunsuun koulusta erillisiä rakennuksia. Väistötilana toimiva Oulunsuun koulu on iästään huolimatta ihan kohtuullisessa kunnossa. Sitä aiotaan käyttää väistötilana myös Teuvo Pakkalan koulun peruskorjauksen ajan, Penttilä toteaa.

Hänen mukaansa Lintulammen koulun peruskorjaus kestää todennäköisesti muutaman vuoden ajan.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.