Parkkipaikat: Ko­ko­sim­me Oulun park­ki­hal­lit kar­tal­le ja sel­vi­tim­me, mitä pit­kä­ai­kai­nen py­sä­köin­ti maksaa

Kolumni: Kas­vaa­ko Teams-opis­ke­li­jois­ta it­se­op­pi­nei­ta hui­ja­rei­ta?

Luitko jo tämän: Täh­ti­tor­nin kah­vi­lan tu­ki­muu­ri on vaa­ras­sa sortua

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Li­min­gan seudun mu­siik­ki­opis­ton reh­to­ria jän­nit­tää jo, sillä reilun kolmen viikon päästä hän pääsee tes­taa­maan uuden Heikki Sarvela -salin akus­tii­kan

Uusi Heikki Sarvela -sali valmistuu sopivasti Limingan seudun musiikkiopiston 50-vuotisjuhlavuoden alkuun. Suunnittelussa on panostettu akustiikkaan. Limingassa uskotaan konserttisalin olevan yksi Suomen parhaista kamarimusiikkisaleista.

Liminka
Rehtori Jukka Pietilä on mielissään, että opisto on voinut osallistua salin suunnitteluun. "Tällaista hanketta tuskin tulee toista kertaa oman uran aikana kohdalle."
Rehtori Jukka Pietilä on mielissään, että opisto on voinut osallistua salin suunnitteluun. "Tällaista hanketta tuskin tulee toista kertaa oman uran aikana kohdalle."
Kuva: Sauli Pahkasalo

– Ho...ho...ho...

Limingan seudun musiikkiopiston rehtori Jukka Pietilä antaa ääninäytteen, joka kumahtelee komeasti pian valmistuvan uuden Heikki Sarvela -salin sisällä.

– Kaiku on aivan mahtava, hän hymyilee leveästi.

Mairealle ilmeelle on hyvä syy. Sali valmistuu opiston juhlavuodeksi, ja samalla lukion alakertaan valmistuvat uudet opetustilat. Jos musiikkiopisto onkin oppilaiden määrässä Suomen pienimpien joukossa, niin puitteet sillä ovat kärkikastia. Esimerkiksi uudesta salista on tulossa yksi maamme parhaista kamarimusiikkisaleista – ellei paras.

– Akustiikkasuunnitteluun on panostettu. Lopullisesti tiedämme akustiikan toimivuuden, kun sali on valmis ja pääsemme täällä soittamaan, mutta uskon sen olevan hyvä. Kattoon sijoitettujen laskettavien akustiikkaverhojen ansiosta voimme muutella akustiikkaa. Seinät ja kattokin on muotoiltu akustiikka edellä. Tämä on suunniteltu akustiseen kamarimusiikkiin, mutta toimii kaikilla musiikkityyleillä. Muunneltavuus on hyvä.

Akustiikkasuunnittelu on A-Insinöörit Oy:n käsialaa.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.