Lii­kun­ta­ra­joit­tei­nen nainen sur­mat­tiin tam­mi­kuus­sa Ka­la­joel­la, miestä ja naista epäil­lään mur­has­ta – hen­ki­ri­kos siirtyy syy­te­har­kin­taan

Kalajokisia 35-vuotiasta miestä ja 34-vuotiasta naista epäillään murhasta todennäköisin syin.

Poliisi kertoo saaneensa päätökseen Kalajoella tammikuun alkupuolella tapahtuneen henkirikoksen esitutkinnan. Tapaus on siirretty syyteharkintaan. Kalajokisia 35-vuotiasta miestä ja 34-vuotiasta naista epäillään esitutkinnan mukaan todennäköisin syin murhasta.

Epäillyt ovat olleet vangittuina Oulun käräjäoikeuden päätöksellä 13. tammikuuta lähtien.

Esitutkinnassa mukaan epäillyt olivat surmanneet 62-vuotiaan naisen teräaseella yksissä tuumin ilta-aikaan perjantaina 10. tammikuuta 2020. Uhri menehtyi saamiinsa vammoihin rikospaikalla.

Henkirikoksen uhriksi joutunut nainen oli liikuntarajoitteinen ja lähes kyvytön puolustamaan itseään. Poliisi perusteli rikosta murhaksi vangitsemisvaatimuksessa muun muassa teon raakuuden ja uhrin henkilökohtaisten olosuhteiden vuoksi.

Poliisin mukaan tekijät olivat olleet teon aikana alkoholin ja mahdollisesti lääkkeiden ja/tai huumeiden vaikutuksen alaisina.

Juttua muokattu kello 17.25: Korjattu otsikkoon, että miestä ja naista epäillään murhasta ja asia on siirtynyt syyteharkintaan. Otsikossa luki aiemmin virheellisesti, että heitä syytettäisiin murhasta.