Eläimet: Ou­lu­lai­nen per­heen­äi­ti tilasi netistä munia, ja nyt oma­ko­ti­alueel­la ku­jer­taa lähes 60 vii­riäis­tä

Työmaa: Ra­ken­nus­työt koet­te­le­vat Nal­li­ka­rin idylliä tänä kesänä

Urheilu: Oliko Oulun kes­kus­ken­tän alla sa­lai­nen be­to­ni­le­vy, josta Lipon pe­laa­jat saivat etua?

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Pääkirjoitus
Tilaajille

Lii­ken­teen murros säh­köi­sek­si on työläs sekä päät­tä­jil­le että kan­sa­lai­sil­le

Sähköautojen ja ladattavien hybridien määrä kasvaa Suomessa nyt nopeasti. Siirtymässä on kuitenkin isoja haasteita. Sähköautojen taustalla siintävät tulevaisuudessa myös vedyllä kulkevat ajokit.

Suomen autoliikenne sähköistyy nyt vauhdikkaasti. Viime vuonna ensirekisteröidyistä henkilöautoista täyssähköisiä oli jo 10,3 prosenttia. Vielä vuonna 2020 osuus oli 4,4 prosenttia.

Vallankumousta maanteillä ei tuore lukema tosin merkitse. Suomen liikenteessä on 2,8 miljoonaa henkilöautoa, ja näistä yhä alle prosentti on täyssähköisiä.

Moni suomalainen sähköistää nyt ajamistaan ladattavilla hybrideillä. Näiden osuus ensirekisteröinneistä kohosi jo 20,5 prosenttiin.

Autojen käyttötavasta riippuu, ovatko hybridit enemmän sähkö- kuin polttomoottoriautoja. Lähiajot hoituvat yleensä sähköllä, mutta kauemmas mennään bensiinillä tai dieselillä.

Marinin hallitus teki viime toukokuussa periaatepäätöksen, jonka perusteella Suomen pitäisi vähentää liikenteen päästöt vuoteen 2030 mennessä puoleen vertailuvuodesta 2005.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.