Lii­ga­vie­ras Es­poos­ta otti omansa Raa­tis­sa – AC Oulu tipahti Suomen cupin nel­jän­nes­vä­li­eris­sä

FC Honka pudotti AC Oulun viime vuoden tapaan Suomen cupista.


Niklas Jokelainen (keskellä) teki töitä AC Oulun hyökkäyksessä, mutta tulosta ei tällä kertaa tullut.
Niklas Jokelainen (keskellä) teki töitä AC Oulun hyökkäyksessä, mutta tulosta ei tällä kertaa tullut.
Kuva: Pekka Peura

Runsaat kahdeksan kuukautta pääsyä Raatin stadionin viheriölle odotelleen AC Oulun paluu kotikentälleen ei sujunut onnellisten tähtien alla. FC Hongan liigamiehistö toisti viimevuotisen temppunsa ja tönäisi oululaiset laulukuoroon Suomen cupin neljännesvälierissä maalein 0–1.

Ottelun avausjaksolla AC Oulun parhaat hetket ajoittuivat puolikkaan alku- ja loppuhetkiin. Hetkittäin aggressiivisesti ylhäältä prässännyt kotijoukkue pääsi muutamaan otteeseen nauttimaan hieman pitemmästä pallonhallintajaksosta.

Isäntien avausjakson ainoa vaarallinen maalipaikka syntyi Daniel Rantasen vapaapotkusta. Honka-vahti Markus Uusitalo selvitti Rantasen kudin, eikä Jere Aallikon jatkoyrityskään päätynyt verkon perukoille.

Nimekäs vierailija piti pääosin ohjaksia hallussaan ennen taukovihellystä. Osittain oululaispuolustuksen avustuksellakin tilanteisiin päässyt Honka iski 1–0-maalinsa kulmapotkusta. Lucas Kauffmanin maalille heittämä pallo tavoitti Demba Savagen, joka viimeisteli varmasti.

Kotijoukkue pääsi toisella puolikkaalla pyörittämään enemmän pallollista peliään. Maalipaikkoihin murtautuminen tuotti kuitenkin AC Oululle suurta tuskaa.

Juho Mäkelälle tarjoutui 84. minuutilla paikka tasoitukseen, mutta hyökkääjä ei saanut riittävän hyvää kosketusta Henrik Ölanderin tarjoilemaan syöttöön. Uusitalo venytti puolestaan näppinsä Loorents Hertsin loppuhetkien tykityksen tielle.

– Olimme hyvin mukana, mutta yksi erikoistilannemaali ratkaisi tänään. Lopussa oli hyviä paikkoja nousta tasoihin, mutta ei vain mennyt sisään. Vastustaja oli sen verran rutinoitunut, että haki jatkopaikan, Mäkelä kertasi Ruutu + -suoratoistopalvelun haastattelussa.

Keskiviikon tappio jäi AC Oulun ainoaksi kuluvan kauden Suomen cupissa. Talvella pelatussa lohkovaiheessa oululaiset napsivat kolme voittoa ja kaksi tasapeliä.

– Esityksessä oli paljon hyvää. Joukkueharjoituksia ei ole kovin paljon takana, mutta aika hyvältä näyttää tällä hetkellä, Mäkelä totesi.