Kesähelmi: Pe­rä­me­ren saa­ris­toon pääsee ke­sä­ret­kel­le ve­neel­lä

Onnettomuudet : Metsä Fibren Kemin bio­tuo­te­teh­taan työ­maal­la kuo­le­maan joh­ta­nut ta­pa­tur­ma

Liian läheltä kur­van­nut mo­poi­li­ja ai­heut­ti 16-vuo­tiaan tytön louk­kaan­tu­mi­sen Ni­va­las­sa ja poistui pai­kal­ta – Po­lii­si: Sil­mi­tön ajo ai­heut­ta­nut lu­kui­sia häi­riöi­tä kes­kus­tas­sa kesän aikana

Nuoreen törmännyt ajoneuvo oli mahdollisesti väriltään vaaleanpunainen, mutta tiedot väristä ovat ristiriitaiset. Poliisin mukaan silminnäkijöiltä saadut kuljettajan tuntomerkit jäivät epämääräisiksi.

Poliisin mukaan häiritsevä ajo on jatkunut Nivalan keskustassa kesän aikana jo pidempään.
Poliisin mukaan häiritsevä ajo on jatkunut Nivalan keskustassa kesän aikana jo pidempään.
Kuva: VESA JOENSUU

Nuorten häiritsevä mopolla ajelu johti 16-vuotiaan tytön loukkaantumiseen Nivalassa Tarhinkujalla myöhään sunnuntai-iltana. Oulun poliisilaitoksen tiedotteen mukaan vastaavaa tapahtumaa on pelätty Nivalassa kesän mittaan jatkuneen mopohäiriköinnin vuoksi. 

Loukkaantunut nuori oli poliisin tiedotteen mukaan mukaan seisoskellut Kyösti Kallion ala-asteen pihalla portaiden vieressä. Kaksipyöräisellä liikkunut nuori kuljettaja kurvasi tytön vierestä niin läheltä, että mopon tai moottoripyörän ulkoneva osa osui tätä nilkan seudulle aiheuttaen vakavan loukkaantumisen. 

Poliisin mukaan tyttöön osunut kuljettaja poistui paikalta, eikä hän jäänyt selvittämään aiheutunutta vahinkoa. Myös tapahtuman silminnäkijät olivat poliisin mukaan poistuneet ennen poliisin ja ensihoidon saapumista paikalle. Poliisin tiedotteen mukaan loukkaantunut tyttö vietiin ambulanssilla päivystykseen hoidettavaksi. 

Nuoreen törmännyt ajoneuvo oli mahdollisesti väriltään vaaleanpunainen, mutta tiedot väristä ovat ristiriitaiset. Poliisin mukaan silminnäkijöiltä saadut kuljettajan tuntomerkit jäivät epämääräisiksi. 

Poliisi pyytää vahinkoa aiheuttaneen mopon kuljettajaa ilmoittautumaan Ylivieskan palvelupäivystykseen numeroon 0295 416409. Numeroon voi ottaa yhteyttä maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin kello 10-14. Lisäksi kaikki muut asiasta ja syyllisestä tietävät voivat ottaa yhteyttä samaan numeroon tai Oulun poliisilaitoksen vihjenumeroon 0295 416194 tai sähköpostiin vihjeet.oulu@poliisi.fi

Häiritsevä ajo poikinut useita ilmoituksia

Poliisi kertoo mopoilijoiden ja moottoripyöräilijöiden aiheuttaneen häiriötä Nivalassa useita kertoja heinäkuun aikana. Oulun poliisin tiedotteen mukaan heinäkuun aikana poliisille on tullut lähemmäs parikymmentä hälytystä, joissa Nivalan keskustassa asuvat ihmiset ovat valittaneet mopojen tai moottoripyörien häiritsevästä ja silmittömästä ajosta. 

Poliisi kertoo, että ilmoittajien mukaan häiritsevästi ajaneet ajoneuvot ovat yleensä olleet kilvettömiä ja kovaäänisiä. Lisäksi häiriköt ovat yrittäneet usein haastaa poliisia takaa-ajoon keulimalla poliisiauton ympärillä. 

– Taas kerran poliisi vetoaa nuorten vanhempiin, jotta edesvastuuton ajelu Nivalan keskustassa saadaan kuriin ennen kuin sattuu se isompi peruuttamaton vahinko, kenttäjohtaja Kari Kallunki toteaa tiedotteessa. 

Poliisi pyytääkin vanhempia tarkastamaan nuorten moottoroidut ajopelit sekä estämään häiritsevät ja piittaamattomat ajelut yleisillä teillä ja alueilla.