Lie­si­tuu­le­tin ja osa keit­tiön kattoa tu­hou­tui­vat tu­li­pa­los­sa Yli­vies­kas­sa sun­nun­tain vas­tai­se­na yönä

Liesituuletin ja osa keittiön kattoa tuhoutuivat tulipalossa Ylivieskassa. Kuvituskuva.
Liesituuletin ja osa keittiön kattoa tuhoutuivat tulipalossa Ylivieskassa. Kuvituskuva.
Kuva: Tuovi Pulkkanen

Jokilaaksojen pelastuslaitos hälytettiin varttia vaille kolmen aikaan sunnuntain vastaisena yönä sammuttamaan paritalossa syttynyttä tulipaloa Ylivieskassa.

Talon keittiön liesituuletin oli syttynyt palmaan ja asukkaat olivat heränneet palovaroittimen ääneen. Omakotitalon sisälle oli muodostunut savua. Asukkaat poistuivat rakennuksesta ja tekivät ilmoituksen hätäkeskukseen.

Pelastuslaitoksen savusukeltajat saivat nopeasti sammutettua keittiössä olleen tulipalon. Tuli oli ehtinyt levitä liesituulettimen vieressä ja yläpuolella oleviin rakenteisiin, joita jouduttiin purkamaan osittain pois. Pelastajat varmistivat talon ullakon ja purkivat osan välipohjan rakenteista, jotta palo ei pääsisi leviämään laajemmalle välipohjaan.

Liesituuletin ja osa keittiön kattoa tuhoutuivat palossa, ja muu talo kärsi hyvin lieviä savuvahinkoja. Palon epäillään syttyneen ruoanlaiton seurauksena liedeltä.

Pelastuslaitos tuuletti muun osan asunnosta savu- ja nokivahinkojen minimoimiseksi.

Paritalon toisesta asunnosta poistui neljä henkilöä pelastustoimien ajaksi. Myös toinen asunto tuuletettiin.

Palosta ei aiheutunut henkilövahinkoja. Kaksi talon asukasta kävi ensihoidon tarkastettavana. Palosta aiheutunut savu ei aiheuttanut pelastuslaitoksen tiedotteen mukaan vaaraa ympäristölle tai lähistön asukkaille.

Pelastuslaitos poistui palopaikalta puoli kuuden jälkeen aamuyöstä.