Liikenne: Täys­säh­kö­tak­sit yleis­ty­vät Oulun tol­pil­la

Kolumni: Ei kannata sai­ras­tua, jos asut syr­jä­se­dul­la

Oulu: Kii­ke­liin suun­ni­tel­tu me­ri­kyl­py­lä hakee jälleen li­sä­ai­kaa – ja on to­den­nä­köi­ses­ti saa­mas­sa sitä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Kolumni
Tilaajille

Li­be­raa­li yh­teis­kun­ta on ajau­tu­nut kum­mal­li­seen vai­hee­seen, kun omiin kan­sa­lai­siin suh­tau­du­taan ikään kuin vi­hol­lis­jouk­koi­na

Läntiset demokratiat tuntuvat tätä nykyä olevan kovin ahtaalla autoritääristen valtioiden paineessa, esimerkkeinä Venäjän uhkaava sapelinkalistelu ja Kiinan entistä kovanaamaisempi vaikutusvalta.

Mutta kun katsoo läntisten liberaalidemokratioiden tilaa näinä päivinä, eivät ne kuuluisat läntiset arvotkaan vaikuta aina olevan kovin hyvässä hapessa.

Liberaali yhteiskunta on edennyt kummalliseen mutaatiovaiheeseen, jossa sen hallitsevia piirteitä tuntuvat olevan ideologisen mukautumisen vaatimus, sensuurimentaliteetti sanan- ja ilmaisunvapauden rajoituksineen ja joissain tapauksissa suoranainen valmiustila omia kansalaisia vastaan.

Näin esimerkiksi Kanadassa, jossa valtiovalta on uhannut jäädyttää Convoy-mielenosoituksiin liittyvien ihmisten tilit ilman oikeuden päätöstä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.