Vaalikone: Löydä sinulle sopivin ehdokas Kalevan vaa­li­ko­nees­ta

Pääkirjoitus: Tuore tut­ki­mus tuo esiin Oulun monet arkiset vah­vuu­det, ja siksi kiel­tei­sis­sä mie­li­ku­vis­sa ry­pe­mis­tä kan­nat­taa jo hillitä

Mielenterveys: Kuinka nuorta val­vo­taan OYSin psy­kiat­ri­sel­la osas­tol­la, jossa on muun muassa tu­pak­ka­paik­ka ja psy­koo­si­po­ti­lai­ta?

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Levillä uhkaava tu­li­pa­lo huo­neis­to­ho­tel­lin ylä­ker­ras­sa, 60 hen­ki­löä eva­kuoi­tiin –toi­mi­tus­joh­ta­ja: "Onni on­net­to­muu­des­sa"

Perjantain ja lauantain välisenä yönä syttyi uhkaava tulipalo Levillä sijaitsevan huoneistohotellin yläkerrassa. Pelastuslaitos kertoo tiedotteessaan,  että hotellista evakuoitiin noin 60 henkilöä. Palo saatiin sammutettua nopeasti, ja asukkaat pääsivät aamuyöllä takaisin huoneistoihinsa.

Kyseinen hotelli on Lost in Levi -huoneistohotelli, joka on valmistunut vuonna 2020. Hotelli on Lost in Lapland oy:n. Toimitusjohtaja Kalevi Heinonen sanoo palovaroitusjärjestelmien toimineen erittäin hyvin. Hälytys tuli automaattisen varoitusjärjestelmän kautta. Heinosen mukaan hotelli oli täynnä.

– Kun savut tulivat, palokunta ilmestyi. Onni onnettomuudessa, täytyy sanoa, Heinonen toteaa.

Huone, jossa palo syttyi, oli 24-neliöinen yksiö. Hotellissa on kaikkiaan 42 huoneistoa, mutta vain kyseinen huone kärsi palovahinkoja.

– Muissa huoneissa ei ole ongelmaa ja kaikki on hyvin. Huone meni ihan mustaksi. Naapurihuoneeseen ei kuitenkaan tullut savuvahinkoja, vaan siinä voi asua normaalisti, Heinonen sanoo.

Pelastuslaitos tai Heinonen eivät osanneet arvioida palon syttymissyytä. Poliisi tutkii asiaa.

– Huoneessa ei ole saunaakaan, Heinonen sanoo.

Palossa loukkaantui yksi henkilö, joka oli hengittänyt palokaasuja.

Juttua päivitetty Kalevi Heinosen kommenteilla kello 14.01