Lentävä auto, huu­maus­ai­nei­ta ja per­he­vä­ki­val­taa – ju­han­nus piti Me­ri-La­pin po­lii­sin kii­rei­se­nä

Juhannuspäivä ja -yö olivat poliisitehtäviä täynnä.

Juhannuspäivä ja -yö pitivät Meri-Lapin poliisin kiireisenä, tiedottaa Lapin poliisilaitos. 

Liikennerikokset: 

Juhannusiltana noin kello 19:54 hätäkeskus sai ilmoituksen Kemissä Veitsiluodontiellä ojaan suistuneesta henkilöautosta, joka kuljettaja oli poistunut paikalta. 

Poliisin mukaan henkilöauto oli ajanut huomattavaa ylinopeutta ja suistunut tien vasemmalle puolen ojaan. Ojasta auto oli ottanut vauhtia ja lentänyt noin 10 metrin ilmalennon opastetaulua päin. 

Poliisin mukaan ilmoittaja oli tunnistanut kuljettajan, mutta lähietsinnästä huolimatta häntä ei löydetty. Epäilty kuljettaja on poliisin vanha tuttu, paikkakuntalainen mies. Poliisi epäilee kuljettajaa törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. 

Juhannusiltana noin kello 22.35 aikaan poliisipartio päätti pysäyttää Torniossa Kromitiellä vastaan tulleen henkilöauton. Kuljettajaksi osoittautui poliisin entuudesta tuntema 31-vuotias paikkakuntalainen mies. 

Poliisin mukaan miehelle tehtiin puhalluskoe, jonka tulos oli 0,14 promillea, sekä huumausaineen pikatesti, joka antoi positiivisen tuloksen amfetamiinille, kannabikselle ja opiaateille. Miehellä ei ole voimassa olevaa ajo-oikeutta. 

Poliisi epäilee miestä rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta.

Pahoinpitelyt: 

Poliisin mukaan hätäkeskukseen saapui ilmoitus yksityisasunnossa tapahtuneesta pahoinpitelystä sekä juhannusiltana noin kello 20.12 ja juhannusyönä noin kello 04.57. 

Molemmissa tapauksissa kyse oli perheväkivallasta. Molemmissa tapauksissa vammat jäivät vähäisiksi. 

Poliisi jatkaa asian tutkintaa pahoinpitelynä.

Juhannusyönä noin kello 02.09 aikaan hätäkeskukseen tuli ilmoitus Ylitorniolla Sahaherrantiellä tapahtuneesta pahoinpitelystä. Ilmoituksen mukaan kaksi miestä olivat lyöneet asianomistajaa jollakin astalolla päähän kaksi kertaa. Tapahtuman jälkeen miehet olivat poistuneet paikalta. 

Poliisi jatkaa asian tutkintaa törkeänä pahoinpitelynä.