Vaatesuunnittelu: Tytti Ala­pie­ti suun­nit­te­lee Pi­ki­saa­res­sa ui­ma­pu­ku­ja ja muita vaat­tei­ta

Pääkirjoitus: Ve­ty­ta­lous voi tuoda pi­ris­tys­ruis­keen Poh­jois-Poh­jan­maal­le, mutta myös vas­tus­tus­ta on odo­tet­ta­vis­sa

Lei­jo­nis­ta tuttu Tommi Kivistö vah­vis­taa Oulun Kärppiä kolme seu­raa­vaa kautta – ”Ky­sees­sä on ää­rim­mäi­sen hyvä puo­lus­ta­va puo­lus­ta­ja”

Tommi Kivistö (oik.) on tuttu pelaaja maajoukkueesta. Arkistokuva.
Tommi Kivistö (oik.) on tuttu pelaaja maajoukkueesta. Arkistokuva.
Kuva: ANATOLY MALTSEV

Puolustaja Tommi Kivistö on tehnyt kolme seuraavaa kautta koskevan sopimuksen Oulun Kärppien kanssa.

30-vuotias Kivistö on käynyt  Jokerien junioripolun ja pelannut aikuisiällä kotimaan Liigassa, KHL:ssä ja Pohjois-Amerikan farmisarjoissa.

Viime vuodet Kivistö on kiekkoillut pääosin KHL:ssä, jossa hän edusti viimeisellä viidellä kaudella Jokereita. Hän siirtyi loppukaudesta Sveitsiin Zürichin joukkueeseen, jossa otteluita kertyi viisi.

Kivistö on tuttu pelaaja Suomen maajoukkueesta. Hän on edustanut Leijonia muun muassa Pyeongchangin olympialaisissa vuonna 2018 sekä MM-kisoissa vuosina 2014, 2016 ja 2018. Vuosina 2014 ja 2016 Suomi voitti hopeiset MM-mitalit.

– Kivistö on osoittanut pelaavansa erittäin kovalla tasolla KHL:ssä ja myös maajoukkuedustukset ovat hänelle tuttuja hommia. Kyseessä on äärimmäisen hyvä puolustava puolustaja, joka pystyy pelaamaan fyysisesti ja tiukoissa paikoissa, sanoo Kärppien urheilujohtaja Harri Aho seuran verkkosivuilla.

Kivistö vakuuttaa tulevansa Ouluun voitontahtoisena.

– Kärpät on hyvä, perinteikäs suurseura Liigassa. Haluan voittaa mestaruuksia, ja uskon, että Oulu on siihen hyvä paikka. Vieraspelireissuilla Raksilassa on aina ollut hyvä meininki ja hyvät fanit. Se on ollut kiva paikka pelata, Kivistö sanoo tiedotteessa.

Puolustaja pitää itseään monipuolisena pelaajana, jolla on kohtuullisen hyvä veto.

– Ykkösvahvuudet ovat alivoimapelaaminen, puolustaminen sekä kamppailupelaaminen.

Liigan Kivistö näkee luisteluvoimaisena sarjana.

– Tärkeää, että jalka liikkuu. Siellä on varmasti pelaajia paremmassa luistelukunnossa mitä KHL:ssä. Sittenhän siellä on vähän nuorempaakin ukkoa kehissä, niin siinä mielessä siellä varmaan painetaan aika tunteella menemään ja pelinopeus on kova. Kovatempoisia otteluita on varmasti tiedossa.

Päivitetty kello 14.15: lisätty Kivistön kommentit.