Vaalitentti: Katso tal­len­ne Kalevan vaa­li­ten­tis­tä, mukana kuusi ni­me­käs­tä eh­do­kas­ta Oulun vaa­li­pii­ris­tä

Pääkirjoitus: Il­mas­ton­muu­tok­sen tor­jun­ta ei ole vi­her­hump­paa – maa­pal­lon läm­pe­ne­mi­nen mah­dol­lis­ta saada kuriin

Kolumni: Ou­lu­lais­kou­lun hyvät ko­ke­muk­set kou­lu­pu­dok­kai­den kanssa osoit­ta­vat, miten tärkeää on kokemus po­ruk­kaan kuu­lu­mi­ses­ta

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Lavrov syytti länttä "g­ro­tes­kis­ta" rus­so­fo­bias­ta ja pyr­ki­myk­ses­tä "tu­ho­ta" Venäjä

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov osallistuu New Yorkissa pidettyyn YK:n yleiskokoukseen.
Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov osallistuu New Yorkissa pidettyyn YK:n yleiskokoukseen.
Kuva: JUSTIN LANE

YK:n yleiskokouksessa lauantaina puhunut Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov arvosteli kitkerästi länsimaita näiden "groteskista" russofobiasta. Lavrovin mielestä tällaisten maiden pyrkimyksenä on "tuhota" Venäjä.

Puheessaan Lavrov väitti Yhdysvaltojen laajentavan 1800-luvulla tunnetuksi tullutta Monroen oppia ja "yrittävän kääntää koko maailman omaksi takapihakseen".

– Julistamalla itsensä voitokkaaksi kylmässä sodassa Washington asetti itsensä lähes Jumalan lähettilääksi maan päälle ilman mitään velvollisuuksia vain pyhä oikeutus toimia rankaisematta missä tahansa se haluaa, Lavrov julisti.

Lavrov myös puolusti niin sanottuja kansanäänestyksiä Venäjän miehittämillä Ukrainan alueilla.

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden ja muut läntiset johtajat ovat sanoneet, etteivät ne hyväksy näiden valekansanäänestysten tuloksia. Heidän mukaansa ne ovat osa pyrkimystä muuttaa rajoja väkisin.