Oulu: Kau­pun­gin­joh­ta­ja Seppo Määttä eroaa

Ruoka: Ou­lu­lais­ten ba­naa­nit kyp­sy­vät Van­taal­la

Harrastukset: Suo­si­tuil­le ke­ra­miik­ka­kurs­seil­le pääsee Oulussa vain tuu­ril­la

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Lap­sis­ta sek­suaa­li­ses­ti kiin­nos­tu­nut "Ju­ha­ni" toivoo, että voisi puhua on­gel­mas­taan kuin ma­sen­nuk­ses­ta – lei­mau­tu­mi­nen vai­keut­taa avun ha­ke­mis­ta ja saa­mis­ta, kertoo Oulussa tehty kirja

Juhani sai apua järjestöjen pyörittämästä tukipalvelusta, jonka tavoitteena on ehkäistä seksuaalirikoksia. Järjestösektori haluaa myös julkisen puolen mukaan ennaltaehkäisevään työhön.

– Haluaisin, että asiasta voisi puhua ilman tuomiota. En haluaisi sitä, että asia hyväksyttäisiin tekona. Haluaisin silti puhua siitä niin kuin masennuksestakin.

Näin sanoo "Juhani", kolmikymppinen pedofiilisesti tunteva mies. Juhani ymmärsi jo teini-ikäisenä, että hänen seksuaalisuutensa ja romanttinen kiinnostuksensa kohdistuu alle 10-vuotiaisiin tyttöihin. Omien sanojensa mukaan hän ei kuitenkaan ole koskaan koskenut lapseen sopimattomasti.

Juhanin sitaatti on seksuaaliterapeutti Ulla Konttilan kirjoittamasta ja Oulun ensi- ja turvakodin julkaisemasta kirjasta Mielihalu ja järkiminä, jonka Konttila on kirjoittanut keskusteluistaan Juhanin kanssa. Konttila työskentelee Oulun ensi- ja turvakodin ja Vuolle Setlementin yhteisessä Seritatyössä, jonka tarkoituksena on ehkäistä seksuaalirikoksia.

Nykytiedon mukaan lapsiin kohdistuva seksuaalinen kiinnostus on melko pysyvä piirre.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.