Lap­sil­le ja nuo­ril­le kaksi ke­sä­lu­ku­kam­pan­jaa Suomen kir­jas­toil­ta: Lumotun puiston sa­lai­suus ja Luettu maa

Tarjolla on lukuvinkkejä, kirjalistoja, videoita ja tehtäviä, nuorille myös somehaasteita.

Lapsille ja nuorille on koko kesän ajaksi tarjolla Suomen kirjastojen lukukampanjat. Materiaalit ovat saatavilla digitaalisesti, paperilla ja ääniversioina Celian kautta.
Lapsille ja nuorille on koko kesän ajaksi tarjolla Suomen kirjastojen lukukampanjat. Materiaalit ovat saatavilla digitaalisesti, paperilla ja ääniversioina Celian kautta.
Kuva: Janne Körkkö

Suomen kirjastot järjestävät lapsille ja nuorille kesälukukampanjat, jotka toteutetaan sekä digitaalisina, paperilla että ääniversioina. Lasten kampanjan nimi on Lumotun puiston salaisuus, nuorten Luettu maa. Digitaaliset kesälukukampanjat aukesivat 1. kesäkuuta ja pysyvät auki koko kesän 31. elokuuta saakka.

Molemmat kampanjat sisältävät lukuvinkkejä, kirjalistoja, videoita, haasteita ja erilaisia tehtäviä. Nuorille on tarjolla myös somehaasteita.

– Lukuhaasteet innostavat lapsia ja nuoria kirjojen ja lukemisen pariin pelillisyyden, tehtävien ja haasteiden tekemisen kautta, kirjastonhoitaja Laura Liikavainio kertoo tiedotteessa.

Liikavainion vastuulla Oulussa on lasten ja nuorten kirjastotyön alueellinen kehittäminen.

Täysin ääneen perustuva versio lukukampanjoista on myös saatavilla Celian sivustolla.

Kesälukukampanjoiden suorittaminen ei vaadi erillistä kirjautumista. Kirjastoissa on saatavilla paperiversiot kampanjoista. Lisäksi kirjastoissa on jaossa myös monikielistä materiaalia, kuten vinkkilistoja.

Valtakunnalliset lukukampanjat ovat saatavilla suomeksi ja ruotsiksi.

Täysin ääneen perustuva versio on myös saatavilla Celian sivustolla. Celia on koko Suomea palveleva opetus- ja kulttuuriministeriön alalle kuuluva saavutettavan kirjallisuuden ja julkaisemisen asiantuntijakeskus.

Lasten digitaalinen kesälukukampanja löytyy osoitteesta www.lumotunpuistonsalaisuus.com ja nuorten kesälukukampanja löytyy osoitteesta www.luettumaa.com.