Kaupunginjohtaja: Seit­se­män kiin­nos­ta­vaa nimeä kertoo, ovatko he ha­ke­mas­sa

Jääkiekko: Oulun alueen ju­nio­ri­jouk­kueet pe­laa­maan taas omien lo­go­jen­sa alle

Teatteri: Kau­ris­mäen klas­sik­ko en­si-il­las­sa Oulussa

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Tilaajille

Lapin kun­ta­joh­ta­jat: hal­li­tuk­sen on kom­pen­soi­ta­va polt­to­ai­neen hin­nan­nou­sua – "La­pis­sa vai­ku­tuk­set ovat kes­ki­mää­räis­tä suu­rem­mat"

Lapin kuntajohtajat ja Lapin liitto vaativat tiedotteessaan valtioneuvostolta korjauksia kohonneisiin polttoainekustannuksiin.

Kuntajohtajat vaativat nopeina toimina esimerkiksi polttoaineen jakeluvelvoitteen keventämistä dieselin hintapaineen hillitsemiseksi ja ammattidieselin käyttöönottoa, joka koskisi myös henkilökuljetusalaa. Lisäksi he ehdottavat, että hinnannousu kompensoidaan ammattiautoilijoiden lisäksi yksityisautoilijoille, jotka tarvitsevat autoa työmatkaliikenteessä.

– Kohonneet polttoainekustannukset iskevät erityisesti polttoainesidonnaisiin aloihin kuten kuljetusalaan ja koneurakointiin sekä henkilökuljetusliikenteeseen. Polttoaineen voimakas hinnannousu tulisi kompensoida kuljetusyrittäjien ja ammattiautoilijoiden lisäksi työmatkaliikenteessä yksityisautoa tarvitseville työntekijöille, kuntajohtajien tiedotteessa todetaan.

– Lapissa vaikutukset ovat keskimääräistä suuremmat, sillä Lapin maakunta on pinta-alaltaan kolmannes Suomen pinta-alasta, harvaan asutulla alueella välimatkat ovat pitkiä ja työssäkäyntialueet laajoja.

Kuntajohtajien mukaan monet kuljetusalan yrittäjät olisivat ilmaisseet harkitsevansa yritystoimintansa alasajoa kustannusten nousun vuoksi.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.