Vihapuhe: Lauri Nikula antoi tör­ky­pu­heen virrata vuosia, kunnes mitta tuli täyteen

Ruoka: Ou­lu­lais­ten ba­naa­nit kyp­sy­vät Van­taal­la

Harrastukset: Suo­si­tuil­le ke­ra­miik­ka­kurs­seil­le pääsee Oulussa vain tuu­ril­la

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lämäri: Tie­sit­kö tätä faktaa Liigan vi­deo­haas­tois­ta? – Kärp­pien Ari Hilli avaa maa­li­vah­ti­val­men­ta­jien yl­lät­tä­viä haas­tei­ta

– Kyllähän maalivahdin häirintä erittäin epäselvää on, Kärppien maalivahtivelho myöntää.

Hilli kertoo, että Liigan maalivahtivalmentajat ovat pyytäneet yhteistä palaveria, jossa käytäisiin tuomareiden kanssa maalivahdin häirintä -sääntöä tarkemmin läpi.
Hilli kertoo, että Liigan maalivahtivalmentajat ovat pyytäneet yhteistä palaveria, jossa käytäisiin tuomareiden kanssa maalivahdin häirintä -sääntöä tarkemmin läpi.
Kuva: Leevi Järvi / Kärpät

Tuomaritoiminta sekä videotarkastukset ovat klassikkoaiheita kiekkoihmisten kahvipöytäkeskusteluissa. Myös Kärppä-seuraajat ovat päässeet keskustelemaan kuluvan kauden videohaastoista, joita Kärpät on tehnyt kaksi. Molemmat niistä ovat epäonnistuneet.

Kärppien maalivahtivalmentaja Ari Hilli avaa Kiekkostudio Lämärille videohaastojen ongelmallisuutta.

Ensimmäinen haasteista on kuvakulma, josta videohaastot on tehtävä, sillä Liigassa videovalmentajien on tehtävä päätökset mahdollisesta haastosta pääsääntöisesti vain ”ykköskameran” kuvan perusteella, joka on MTV:n ottelulähetysten laaja pääkamera.

Epäselvistä maalinedustan kahinoista ei siis ole saatavilla kattokameran tai maalin takana olevan kameran kuvaa videovalmentajien laitteisiin.

Hilli kertoo, että Keski-Euroopassa kuten Sveitsissä, Saksassa ja Itävallassa käytössä on nettipohjainen järjestelmä, jonka avulla videovalmentajat saavat käyttöönsä maalin yläpuolella olevan kattokameran.

Liigan maalivahtivalmentajat ovat pyytäneet palaveria, jossa käytäisiin tuomareiden kanssa tätä asiaa läpi.
Ari Hilli
Kärppien maalivahtivalmentaja

Lisäksi sääntötulkinnat maalivahtien häirinnästä ovat herättäneet paljon keskustelua liigaseurojen keskuudessa.

– Kyllähän maalivahdin häirintä erittäin epäselvää on. Säännöissä lukee tiettyjä juttuja, mutta tulkintaa on erittäin paljon. Liigan maalivahtivalmentajat ovat pyytäneet palaveria, jossa käytäisiin tuomareiden kanssa tätä asiaa läpi, Kärppien maalivahtivalmentaja kertoo.

– Siinä on paljon harmaata aluetta, että mikä on häirintää ja mikä ei, hän jatkaa.

Toistaiseksi laajempaa keskustelua aiheesta ei olla vielä saatu avattua, mutta ottelu- ja tapauskohtaisesti keskustelua käydään esimerkiksi otteluvalvojien kesken.

Voit kuunnella Radio Kalevan Kiekkostudio Lämärin haastattelun kokonaisuudessaan alla olevasta soittimesta.