Kirkkopäivät: Ta­pah­tu­mia riitti per­jan­tai­na niin paljon, että kaik­kiin ei ehtinyt mukaan

Kärpät: Ari Stenius jatkaa Oulun Kärp­pien lii­ga­ot­te­lui­den se­los­tus­ta Radio Ka­le­vas­sa

Mainos: Juuret kas­va­vat tie­dos­ta. Tutustu Ka­le­vaan 1kk 1 €. Tilaa tästä.

Tilaajille

Lää­ke­teol­li­suus ry: Ro­ko­te­tuo­tan­toa hou­ku­tel­ta­va Suomeen – kei­noi­na mark­ki­noin­ti ja EU:n el­vy­tys­ra­hat

Koronakriisi on osoittanut, että rokotteiden tuotanto ei vastaa kysyntää. Lääketeollisuus ry katsoo, että rokotetuotantoa pitäisi houkutella Suomeen nykyistä aktiivisemmin. Ala torjuu näkemyksen, jonka mukaan lääkeyhtiöt voisivat hilata rokotteiden hintoja ylöspäin tuotantomäärää säätelemällä esimerkiksi EU:n yhteishankinnan osalta.

Koronarokotteiden kehittäminen on sujunut jopa odotettua nopeammin, mutta rokotteiden tuotanto on ollut toivottua hitaampaa.
Koronarokotteiden kehittäminen on sujunut jopa odotettua nopeammin, mutta rokotteiden tuotanto on ollut toivottua hitaampaa.
Kuva: Mauri Ratilainen

Lääketeollisuus ry kaipaa hallitukselta toimia, joiden avulla Suomeen saataisiin tulevaisuudessa houkuteltua rokotetuotantoa. Koronarokotteita valmistavat kansainväliset yritykset ovat viime viikkoina ilmoittaneet, ettei rokotteiden tuotanto alkuvaiheessa yllä suunniteltuun tasoon.

Lääketeollisuuden mukaan hallituksen tulisi markkinoida Suomea nykyistä aktiivisemmin, jotta yritykset valitsisivat Suomen, kun ne päättävät uusien tuotantolinjojen rakentamisesta. Lääketeollisuus väläyttää myös EU:n elvytyspaketista Suomeen tulevien rahojen kohdentamista lääketeollisuuden toimintaedellytysten parantamiseen.