Liikenne: Testaa Kalevan vi­sal­la, pär­jäi­sit­kö Oulun han­ka­lim­mis­sa ris­teyk­sis­sä

Historia: Oulussa riitti ra­ken­ta­mi­sen rys­ket­tä 2000-lu­vun alussa, kun Kaak­ku­ri paisui ja Nokiaa ra­ken­net­tiin

Jääkiekko: Kärpät hävisi taas, putosi sarjan pe­rän­pi­tä­jäk­si

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Kyl­mä­sen tu­li­pa­los­ta ai­heu­tuu ter­vey­del­le vaa­ral­lis­ta savua – am­mo­niak­ki­säi­liö on vaa­ras­sa revetä

Kylmäsen teollisuushallin tulipalosta on tullut Rantsilan keskustan ilmaan terveydelle vaarallista savua. Pelastuslaitos kehottaa alueen ihmisiä pysyttelemään sisätiloissa ja sulkemaan ilmanvaihdon.

Tulipalo on niin voimakas, että palokunta joutuu sammuttamaan sitä ulkoa käsin. Sisäpuolinen sammutus on mahdotonta. Kylmäsen teollisuushalli on syttynyt tuleen Rantsilassa Urheilutiellä. Tulipalo syttyi Kylmäsen teollisuusalueella Rantsilan Urheilutiellä.
Tulipalo on niin voimakas, että palokunta joutuu sammuttamaan sitä ulkoa käsin. Sisäpuolinen sammutus on mahdotonta.
Tulipalo on niin voimakas, että palokunta joutuu sammuttamaan sitä ulkoa käsin. Sisäpuolinen sammutus on mahdotonta.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Kylmäsen teollisuushallin tulipalosta on tullut Rantsilan keskustan ilmaan terveydelle vaarallista savua. Pelastuslaitos kehottaa alueen ihmisiä pysyttelemään sisätiloissa ja sulkemaan ilmanvaihdon.

Pelastuslaitoksen mukaan Kylmäsen teollisuusalueella on ammoniakkisäiliö, joka on vaarassa revetä tulipalon vuoksi.

– Jäähdytämme sitä ja seuraamme sen tilannetta. Jos säiliö repeää, niin siitä vapautuu joitain määriä myrkyllistä kaasua ympäristöön, sanoo päivystävä palopäällikkö Jouni Pummila.

Pummilan mukaan repeämisen riski ei välttämättä ole kovin suuri, mutta pelastuslaitos ennakoi tilannetta.

Nelostie suljettiin liikenteeltä

Tulipalo syttyi Kylmäsen teollisuusalueella Rantsilan Urheilutiellä.
Tulipalo syttyi Kylmäsen teollisuusalueella Rantsilan Urheilutiellä.
Kuva: Anne Leppänen

Nelostie suljettiin Siikalatvan Rantsilassa Kylmäsen teollisuushallin tulipalon vuoksi. Tieliikennekeskuksen mukaan henkilöautoliikenteelle on kiertotie Rantsilanraitin ja Keinontien kautta.

Raskaalle liikenteelle ei ole paikan päällä kiertotiemahdollisuutta. Tieliikennekeskus kertoi asiasta puoli yhdentoista aikaan illalla.

Elintarvikeyhtiö Kylmäsen teollisuushalli syttyi palamaan perjantaina alkuillasta. Pelastuslaitoksen mukaan kyseessä on massiivinen tulipalo.

– Tiloissa oli paikalla puolenkymmentä työntekijää palon syttyessä, mutta he pääsivät ulos ja ensihoito on ottanut heidät hoitoonsa. Yksi työntekijä vietiin Ouluun tarkistettavaksi, mutta hänkin on säästynyt vakavammilta vammoilta, Pummila sanoo.

Tulessa on suuri, noin 6000 neliön kokoinen rakennus. Pummilan mukaan tulipalo on levinnyt rakennuksen yläpohjarakenteisiin. Urheilutiellä sijaitsevalla alueella on myös muita Kylmäsen kiinteistöjä, mutta tuli ei ole levinnyt vielä muualle.

"Siellä on käytössä vetäytymistaktiikka"

Tulipalo on niin voimakas, että rakennuksen sisäpuolinen sammutus on mahdotonta ja sitä sammutetaan ulkoa käsin.

– Siellä on käytössä vetäytymistaktiikka. Sammutamme paloa ulkopuolelta, jotta miehistölle ei aiheudu tilanteesta vaaraa, Pummila sanoo.

Pelastuslaitoksen arvion mukaan rakennus kärsii mittavat vahingot.

Paikalla on sammutustöissä noin 50 palomiestä sekä kymmenen sammutus- ja tukiyksikköä.

Hälytys suuresta rakennuspalosta tuli seitsemän jälkeen perjantai-iltana. Sammutustyöt ovat käynnissä ja Pummilan mukaan ne jatkuvat mitä ilmeisimmin yön yli.

Tulipalon syttymissyystä ei ole vielä tietoa.

Kylmäsen tuotannosta merkittävä osa sijaitsee Rantsilassa, jossa on lihanjalostustoimintaa sekä rahtipalvaamo ja tehtaanmyymälä. Yrityksen tuotteita ovat muun muassa liha- ja kalasäilykkeet, keitot, hillot, mehut ja einestuotteet.