Liikenne: Testaa Kalevan vi­sal­la, pär­jäi­sit­kö Oulun han­ka­lim­mis­sa ris­teyk­sis­sä

Historia: Oulussa riitti ra­ken­ta­mi­sen rys­ket­tä 2000-lu­vun alussa, kun Kaak­ku­ri paisui ja Nokiaa ra­ken­net­tiin

Jääkiekko: Kärpät hävisi taas, putosi sarjan pe­rän­pi­tä­jäk­si

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Kyl­mä­nen Foodin toi­mi­tus­joh­ta­ja yöllä: Tuho on täy­del­li­nen tuo­tan­to­ti­lois­sa

Kylmäsen lihanjalostuslaitoksella raivonnutta tulipaloa oli sammuttamassa yli 60 henkilöä Jokilaaksojen ja Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksilta.

Kylmäsen lihanjalostuslaitoksessa riehuneesta tulipalosta syntyi terveydelle vaarallista savua. Tulipalo syttyi Kylmäsen teollisuusalueella Rantsilan Urheilutiellä.
-
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Rantsilassa Kylmäsen lihanjalostuslaitoksella perjantai-iltana syttyneen tulipalon tuhot ovat mittavat.

– Aika järkyttävä tilanne. Tuho on täydellinen tuotantotiloissa. Tärkeintä on se, että vakavilta henkilövahingoilta vältyttiin. Seiniä saa kyllä uusia, sanoi toimitusjohtaja Jaakko Kylmänen Kalevalle perjantain ja lauantain välisenä yönä.

Myös pelastuslaitos arvioi myöhään perjantaina, että palo aiheuttaa mittavat aineelliset vahingot. Tulessa olevan osaston koon on kerrottu olevan noin 6 000 neliötä.

Pelastuslaitos sai hälytyksen suuresta rakennuspalosta Siikalatvan Rantsilassa perjantai-iltana.
Video: Jukka-Pekka Moilanen

Kylmäsen teollisuushallissa syttynyttä rajua tulipaloa sammuttiin läpi yön. Aamuyöllä pelastuslaitos kertoi, että palon sammutus jatkuu raivaustöillä.

Paikalla on ollut Jokilaaksojen ja Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksilta yhteensä yli 60 henkeä sammuttamassa tulipaloa. Tulipalossa loukkaantui lievästi yksi sammutusmies

– Kylmäsen tiloissa oli paikalla puolenkymmentä työntekijää palon syttyessä, mutta he pääsivät ulos ja ensihoito on ottanut heidät hoitoonsa. Yksi työntekijä vietiin Ouluun tarkistettavaksi, mutta hänkin on säästynyt vakavammilta vammoilta, päivystävä palopäällikkö Jouni Pummila kertoi.

Tulipalosta aiheutui terveydelle vaarallista savua, joka levisi Rantsilan taajamaan ja pohjoisosiin. Pelastuslaitos julkaisi kaksi vaaratiedotetta perjantai-illan aikana, jossa se kehotti ihmisiä pysymään sisätiloissa ja sulkemaan ilmanvaihdon.

Puolen yön aikaan viranomaisten vaaratiedotteessa kerrottiin, että palosta syntyvä savu ei enää aiheuta vaaraa ihmisille.

Nelostien liikenne katkaistiin

Raju tulipalo levisi kauttaaltaan noin teollisuushalliin, mutta se ei päässyt leviämään muihin rakennuksiin.

Alueella oleva ammoniakkisäiliö oli vaarassa revetä. Pelastuslaitoksen mukaan säiliön osalta tilanne kuitenkin rauhoittui eikä tiedossa ole enää vaaraa.

Hälytys Urheilutielle tuli iltaseitsemän jälkeen. Palon syttymissyy ei toistaiseksi ole tiedossa.

Tulipalo syttyi Kylmäsen teollisuusalueella Rantsilan Urheilutiellä.
Tulipalo syttyi Kylmäsen teollisuusalueella Rantsilan Urheilutiellä.
Kuva: Anne Leppänen

Nelostie oli suljettuna puolentoista tunnin ajan Rantsilan taajaman kohdalla ja paikalla oli henkilöautoliikenteelle kiertotie. Raskas ajoneuvoliikenne sen sijaan ei päässyt paikan ohi. Tieliikennekeskus kertoi ennen puoltayötä tien olevan jälleen auki ja liikenteen kulkevan normaalisti.

Kylmäsen tuotannosta merkittävä osa sijaitsee Rantsilassa, jossa on lihanjalostustoimintaa sekä rahtipalvaamo ja tehtaanmyymälä. Yrityksen tuotteita ovat muun muassa liha- ja kalasäilykkeet, keitot, hillot, mehut ja einestuotteet.