Pääkirjoitus: Opis­ke­li­joi­den pro­tes­tit ker­to­vat pe­rus­tel­luis­ta huo­lis­ta

Kalevan kysely: Ar­ve­lut­ta­vat­ko Oulun Ki­vi­sy­dä­men py­sä­köin­ti­jär­jes­tel­män muu­tok­set?

Matkailu: Täl­lais­ta on Lapin mat­kai­luy­ri­tyk­sis­sä, joista työn­te­ki­jät puhuvat lähes pel­käs­tään hyvää

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Kuu­sa­mon Suur­pe­to­kes­kuk­sen eläimiä ei voida siirtää Kor­kea­saa­ren, Ranuan tai Ähtärin eläin­tar­hoi­hin – pe­las­ta­vat­ko Eu­roo­pan eläin­tar­ha­jär­jes­tö ja vien­ti­lu­pa?

Kuusamon suurpetokeskuksen portilla kerrotaan, että tarha on suljettu. Kuva on maanantailta 26.9.2022.
Kuusamon suurpetokeskuksen portilla kerrotaan, että tarha on suljettu. Kuva on maanantailta 26.9.2022.
Kuva: Reino Hämeenniemi

Kuusamon Suurpetokeskuksen eläimiä uhkaa karu kohtalo, sillä Korkeasaaren, Ranuan ja Ähtärin eläintarhat eivät voi ottaa eläimiä omiin tiloihinsa. Keskus saattaa kuitenkin halutessaan saada apua Euroopan eläintarhajärjestöltä EAZA:lta.

Korkeasaaren, Ranuan ja Ähtärin eläintarhat antoivat maanantaina iltapäivällä yhteisen tiedotteen, jossa ne kertovat selvittäneet mahdollisuutensa eläinten vastaanottamiseen. Eläintarhoissa ei ole vapaana sellaisia tiloja, joihin eläimet voisi sijoittaa, tiedotteessa kerrotaan.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto kertoi maanantaina puolenpäivän aikaan peruuttavansa Suurpetokeskuksen eläintarhaluvan. Päätöksen mukaan keskuksen eläimet tulee joko sijoittaa toisiin eläintarhoihin tai lopettaa 31. lokakuuta mennessä.

Korkeasaaren, Ranuan tai Ähtärin eläintarhojen tiedotteessa todetaan, että viranomaiset tai Suurpetokeskus eivät ole olleet eläintarhoihin yhteydessä keskuksen eläinten uudelleensijoittamisesta.

– Eläintarhoissa ei ole vapaana sellaisia tiloja, joihin nämä eläimet voisi sijoittaa pysyvästi tai odottamaan kuljetusta ulkomaisiin eläintarhoihin. Karhu on pitkäikäinen laji, joka voi tarhaoloissa elää yli 30-vuotiaaksi. Karhuilla tulee eläinten pitoa koskevan asetuksen mukaan olla ulkotarha, jonka pinta-ala on vähintään 400 neliötä eläintä kohden, kuitenkin siten, että pinta-alan on oltava vähintään 800 neliötä.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.