Koronatilanne: Epi­de­mia pa­hen­tu­nut sel­väs­ti Oulussa

Kuu­sa­mon luon­to­ku­va­fes­ti­vaa­lia luotsaa nyt joh­to­kak­sik­ko – ta­pah­tu­maa yli 20 vuotta joh­ta­nut luon­to­ku­vaa­ja Lassi Rau­tiai­nen jää taus­tal­le asian­tun­ti­jak­si

Johtokaksikon toinen jäsen Jonna Kalliomäki valmistui soveltavan kuvataiteen ja luontokuvauksen maisteriksi Kuusamossa vuonna 2019.
Johtokaksikon toinen jäsen Jonna Kalliomäki valmistui soveltavan kuvataiteen ja luontokuvauksen maisteriksi Kuusamossa vuonna 2019.

Kuusamo Nature Photo -luontokuvafestivaalin uudet taiteelliset johtajat Jonna Kalliomäki ja Ari-Matti Nikula aloittavat työssään. Kuusamon kulttuuritoimi on sopinut kaksikon taiteellisesta johtajuudesta vuosille 2022–23, mutta sopimuksessa on optio vuoteen 2026 saakka.

Tapahtumaa on aiemmin, yli 20 vuoden ajan luotsannut luontovalokuvaaja Lassi Rautiainen, joka siirtyy taustalle asiantuntijaksi omasta toiveestaan, tiedotteessa kerrotaan.

Kristiinankaupungista kotoisin oleva Jonna Kalliomäki on koulutukseltaan kuvataiteilija ja valmistui soveltavan kuvataiteen ja luontokuvauksen maisteriksi Kuusamossa vuonna 2019.

– Itse en toimi perinteisessä mielessä luontokuvaajana, vaan luonto luo minulle sisältöjä, joita visuaalisen taiteen keinoin voin tuoda eri tavoin näkyväksi ja korostaa niiden merkityksiä. Siksi on mahtavaa, että oman taiteellisen lähtökohtani lisäksi taiteellisena johtajana rinnallani kulkee pitkän linjan luontovalokuvaaja Ari-Matti Nikula. Uskon, että vuoropuhelumme luo mielenkiintoisia sisältöjä ja avauksia tulevien vuosien tapahtumiin, Kalliomäki sanoo.

Luontokuvafestivaalin toisena taiteellisena johtajana aloittava Ari-Matti Nikula on asunut Kuusamossa jo muutaman vuoden ajan ja on kouluttautunut valokuvaajaksi.

- Kuusamo Nature Photo -tapahtuma on kulkenut luontokuvaukseni mukana ihan alusta saakka, kertoo Ari-Matti Nikula.
- Kuusamo Nature Photo -tapahtuma on kulkenut luontokuvaukseni mukana ihan alusta saakka, kertoo Ari-Matti Nikula.

– Vaikka koulutan muita kuvaajia, niin pidän tärkeänä, että itse seuraan aikaa ja kaikkea mitä luontovalokuvauksen saralla tapahtuu – maailmanlaajuisesti. Kuusamo Nature Photo -tapahtuma on kulkenut luontokuvaukseni mukana ihan alusta saakka. Ensiesiintymiseni jälkeen kyseisessä tapahtumassa tunsin, että jokin sivu urallani kääntyi, Nikula kertoo.

Jonna Kalliomäki jatkaa myös Kuusamo Nature Photo -luontokuvakilpailun tuomariston puheenjohtajana. Tuomariston muut pysyvät jäsenet ovat luontokuvaajat Paavo Hamunen ja Mika Honkalinna. Neljäs jäsen vaihtuu vuosittain.

Kuusamo Nature Photo -festivaali järjestetään 27. kerran syyskuussa 2022.