Showpaini: Näin yli­opis­to­tut­ki­jas­ta kuo­riu­tuu yli­voi­mai­nen Va­lio­yk­si­lö

Kaleva Live: Voi­mis­te­lu­päi­vät jat­ku­vat Ou­lu­hal­lis­sa

Huumeet: Kier­sim­me aut­ta­jien kanssa huu­mei­den käyt­tö­pai­kat Oulun kes­kus­tas­sa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Kupolin kaikuja ja cem­ba­lo­räp­piä tar­jol­la Oulun vanhan mu­sii­kin fes­ti­vaa­lil­la, joka alkaa ensi vii­kol­la

Elina Mustonen tunnetaan paitsi cembalistina ja pedagogina myös näyttelijänä.
Elina Mustonen tunnetaan paitsi cembalistina ja pedagogina myös näyttelijänä.
Kuva: Ville Paul Paasimaa

Oulussa lähestytään 14. toukokuuta vanhaa musiikkia uusista näkökulmista. Miltä ääni tuntuu? Miten eri tavoin sen voi kokea?

Myös cembaloräppiä on  Oulun Vanha Musiikki -festivaalilla 10.–14.5.  luvassa.

Barokkiyhtye Fides tuo 1600- ja 1700-lukujen eurooppalaista musiikkia Villa Hannalan pihapiiriin Toppilansaaressa. Esiintymistilan, Domen, kupolirakenteen takia yleisö voi  kuuntelupaikkaa vaihtamalla vaikuttaa muun muassa siihen, mitkä äänet kuuluvat voimakkaimmin.

Näitä Heijastuksia-konsertteja festivaalilla tarjotaan kaksi: 14.5. kello 13 ja 15.

Barokkiyhtye Fidesissä soittavat Kati Valkama, viola da gamba, Kaisa Komulainen, barokkisello ja Kari Suvilehto, arkkiluuttu ja renessanssiluuttu. Ohjelmassa on muun muassa Dowlandin, Telemannin, Marcellon ja Schenkin teoksia.

Uusi vanha musiikki soi Haukiputaan Teatterikuopassa 12.5. kello 19.

Musiikkiteatteriesityksessä nimeltä Laura Maddalena on barokin ajan sävellysten lisäksi Eero Hämeenniemen säveltämää musiikkia, jopa Isä-Antonion räppi, kun cembalisti ja näyttelijä Elina Mustonen kertoo kahden eri aikakausilla orpokodeissa eläneen tytön tarinan.

Tapahtuma päättyy Oulun barokkiorkesterin Fanfaari keväälle -konserttiin 14.5. kello 18 Kastellin kirkossa. Orkesteri esiintyy festivaalilla tavallista laajemmassa kokoonpanossa.

Barokkiorkesteria johtaa viulisti Johanna Leponiemi. Solisteina soittavat harpisti Katri Tikka, oboisti Regina Hamarikivi ja traverson soittaja Pekka Elsilä sekä luonnontorven soittajat Matias Nässi ja Sauli Orbinski.

Tapahtuman taustayhteisö, Oulun vanha musiikki ry, järjestää vuotuisen festivaalin lisäksi konsertteja ympäri vuoden. Oulun barokkiorkesteri on olennainen osa yhdistyksen toimintaa. Se on koko Pohjois-Suomen ainoa periodiorkesteri ja erikoistunut 1600–1750-lukujen musiikkiin.

Vuodesta 2009 lähtien toimineen musiikkiyhdistyksen jäseninä on ammattimuusikoita, musiikin harrastajia, konserttiyleisöä ja toiminnan tukijoita.

Koko tämänvuotinen festivaaliohjelma löytyy verkko-osoitteesta www.ovm.fi.