Pääkirjoitus: Tuore tut­ki­mus tuo esiin Oulun monet arkiset vah­vuu­det, ja siksi kiel­tei­sis­sä mie­li­ku­vis­sa ry­pe­mis­tä kan­nat­taa jo hillitä

Mielenterveys: Kuinka nuorta val­vo­taan OYSin psy­kiat­ri­sel­la osas­tol­la, jossa on muun muassa tu­pak­ka­paik­ka ja psy­koo­si­po­ti­lai­ta?

Jääkiekko: SM-sar­jan par­haa­na pe­laa­ja­na pal­ki­tun Markus Loposen te­ho­ket­ju johtaa Kärpät kul­ta­jah­tiin

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Kuntien uudet työ­eh­to­so­pi­muk­set kor­jaa­vat palk­ka­liu­ku­mien puu­tet­ta mutta hor­jut­ta­vat kan­san­ta­lou­del­le kes­tä­vin­tä palk­ka­mal­lia

300 000 kuntatyöntekijää sai uuden palkkasopimuksen, joissa korotukset menevät yksityisestä sektorista ohi. Tämä nostaa tulevien sopimusneuvottelujen palkankorotusvaatimuksia. Ilmassa ovat syvenevän inflaatiokierteen enteet.

Tämän viikon iso työmarkkinauutinen oli kunta-alalle syntynyt, 300 000:ta työntekijää koskeva sopimusratkaisu. Koko kunta-alaa sopu ei koske, sillä omia sopimuksia hakevat kovia korotuksia tavoittelevat hoitajaliitot Tehy ja SuPer.

Nyt tehtyjen sopimusten pohjana on niin sanottu yleinen linja, joka yksityisen sektorin neuvotteluissa on asettunut kahteen prosenttiin. Sen päälle kuntasopimus tarjoaa yhden prosentin suuruisen lisäkorotuksen viiden vuoden ajan. Korotus käytännössä siis kasvaa vuosittain korkoa.

Hoitoalan liittojen tavoite menee tästä vielä reippaasti ohi. Pyrkimyksenä on saada yleisen linjan päälle viiden vuoden ajan 3,6 prosentin vuotuinen lisäkorotus.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.