Liikenne: Täys­säh­kö­tak­sit yleis­ty­vät Oulun tol­pil­la

Kolumni: Ei kannata sai­ras­tua, jos asut syr­jä­se­dul­la

Oulu: Kii­ke­liin suun­ni­tel­tu me­ri­kyl­py­lä hakee jälleen li­sä­ai­kaa – ja on to­den­nä­köi­ses­ti saa­mas­sa sitä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kunnat ovat läh­te­neet tuu­li­voi­ma­buu­miin sel­lai­sel­la vauh­dil­la, että unoh­de­taan luonnon mer­ki­tys ih­mi­sil­le ja vai­ku­tuk­set eko­sys­tee­mil­le

Suomen ympäristöpolitiikassa painotetaan uusiutuvien energialähteiden, kuten tuuli- ja aurinkovoiman käytön lisäämistä. Niiden avulla voidaan vähentää fossiilisten polttoaineiden käyttöä ja vähentää ilmansaasteiden syntymistä.

Pohjois-Pohjanmaalla on tällä hetkellä noin 350 tuulivoimalaa, lähes 40 prosenttia koko maan tuulivoimasta. Tämänhetkisten suunnitelmien mukaan tulossa on yli 2 000 tuulivoimalaa.

Kunnat ovatkin lähteneet tähän ajatteluun kiinteistöverojen toivossa sellaisella vauhdilla, että unohdetaan luonnon merkitys ihmisille ja vaikutukset ekosysteemille. Tuulivoimahankkeista odotetaan kunnan talouden ja itsenäisyyden pelastajaa.

Kuntien päätökset tapahtuvat yleensä lähes yksinomaan tuulivoimayhtiön antamien tietojen varassa. On paljon helpompaa kuunnella vain tuulivoimayhtiötä ja luottaa yhtiön lupaamaan hyvään, jota tuulivoimahanke tuo tullessaan.

"Tulisi ymmärtää, että tuulivoimaloiden vaikutukset ovat läsnä lähiasukkaiden elämässä päivin ja öin, ja ne muuttavat elinympäristön perusteellisesti vuosikymmeniksi eteenpäin."

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.