Synnytykset: Myös Oulussa ko­ti­syn­ny­tys­ten määrä kasvaa

Sumuttajat: Lis­ta­sim­me poh­joi­sen me­huk­kaim­pia hui­ja­rei­ta ja vei­ja­rei­ta

Varkaudet: Ruo­ka­var­kaat vievät aiempaa isompia saa­lii­ta, va­ras­hä­lyt­ti­met otettu apuun

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Pääkirjoitus
Tilaajille

Kun voitto Uk­rai­nas­ta on ka­ran­nut kä­sis­tä, Vla­di­mir Pu­ti­nil­le riittää kosto ja tu­hoa­mi­nen

Kertshinsalmen sillalle tehty isku ja heikko sotamenestys ajoivat Venäjän silmittömien kostoiskujen tielle. Aivan keskeistä on, ettei länsi ala horjua Ukrainan tukemisessa. Se tukee myös lännen omaa turvallisuutta.

Viimeistään maanantaiaamu osoitti, että lauantainen räjähdys Kertshinsalmen sillalla oli osunut Kremlissä arkaan paikkaan. Venäjän mahtavuuden symboliksi tarkoitettu rakenne, jonka avasi käyttöön rekkaa "ajamalla" itse presidentti, osoittautuikin haavoittuvaksi.

Päämiehen tuskaa ei helpota sekään, että sotatapahtumat Ukrainassa ovat viikkojen ajan olleet Venäjälle pelkkää nöyryytystä. Tarvittiin nopea hyvitys.

Maanantaiaamun ohjusiskut Ukrainan Kiovassa osuivat muun muassa ruuhkaliikenteeseen ja lasten leikkipuistoon. Kiovaan ja useaan muuhun kaupunkiin lensi ukrainalaistietojen mukaan noin 80 ohjusta. Sähkön ja veden jakelu katkesi monelta alueelta.

Viikonlopun iskut Zaporizhzhan kaupunkiin – joka Kremlin kertomuksen mukaan kuuluu Venäjään – ja maanantainen ohjusryöppy eivät olleet osoitus sodankäyntitaidoista, ne olivat silmitöntä kostoa. Tämän tavoitteen Vladimir Putin itsekin epäsuorasti myönsi maanantaina.

Vladimir Putin kertoi maanantaina Venäjän tehneen massiivisen iskun energia-, sotilas- ja kommunikaatiokohteisiin. Kuvassa kiovalainen leikkipuisto maanantaiaamun iskun jälkeen.
Vladimir Putin kertoi maanantaina Venäjän tehneen massiivisen iskun energia-, sotilas- ja kommunikaatiokohteisiin. Kuvassa kiovalainen leikkipuisto maanantaiaamun iskun jälkeen.
Kuva: OLEG PETRASYUK

Venäjän iskuja on verrattu natsi-Saksan ohjusiskuihin toisen maailmansodan lopussa. Kun muuhun ei enää pystytty, Lontooseen ammuttiin V1- ja V2-kostoaseita.

Vertaus ei ole perusteeton.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.