koronarokotukset: Kolmas ro­ko­te­kier­ros käyn­nis­tyy Poh­jois-Poh­jan­maal­la

Joukkoliikenne: Lin­ja-au­to­yh­tiö Oulun Tak­si­pal­ve­lua kam­me­taan ulos tar­jous­kil­pai­lus­ta

Kult­tuu­ri­pää­kau­pun­ki­hank­keen idea­kil­pai­lun fi­na­lis­tit ki­saa­vat 2026 euron pal­kin­nos­ta – etä­yh­teyk­sin jär­jes­tet­tä­vä ta­pah­tu­ma on avoin kai­kel­le ylei­söl­le

Oulun kaupungin kulttuuripääkaupunkihanke Oulu2026 sekä CULTA-hanke järjestävät 4. maaliskuuta Cultural Climate Change Pitching -tapahtuman. Tapahtuman ideakilpailuun saapui 26 ideaa, joista finaaliin etenee kahdeksan.

Kisassa etsitään innovatiivista ideaa, jolla edistetään Oulu2026-hankkeen päätavoitetta eli kulttuuri-ilmastonmuutosta. Kulttuuri-ilmastonmuutoksessa on hankkeen tiedotteen mukaan kyse ihmisten ja kulttuurin, teknologian ja taiteen, ihmisten ja luonnon sekä luonnon ja kulttuurin uudelleen yhdistämisestä.

Tapahtumaa voi seurata Oulu2026-verkkosivuilta löytyvän osallistumislinkin kautta.

Kisan tuomareina toimivat Pohjois-Pohjanmaan liiton hallintopäällikkö Arja Hankivaara, toimittaja Erika Benke ja BusinessOulun luovien alojen asiakkuuspäällikkö Petri Sirviö. Voittaja saa 2026 euroa ideansa toteutukseen.

CULTA-hanke on Oulun ammattikorkeakoulun hallinnoima hanke, jonka tavoitteena on kehittää luovien alojen toimijoiden osaamista ja kannustaa näitä Suomi-Venäjä -rajan ylittävään yhteistyöhön. Hankkeen päärahoittaja on Karelia CBC-ohjelma, jota rahoittavat EU, Suomi ja Venäjä.