Mainos

Kui­va­jää­pu­hal­luk­siin eri­kois­tu­nut ou­lu­lai­nen Hielo Oy kertoo ja näyttää ny­ky­ai­kai­sen puh­dis­tus­me­ne­tel­män edut

Kuivajääpuhallus on kemikaaliton, hellävarainen puhdistuskeino moniin käyttökohteisiin, ja sitä voivat hyödyntää niin taloyhtiöt, yritykset kuin yksityisetkin asiakkaat.

Hielo Oy:n Matti Kullas poistaa maalia kuivajääpuhalluksella.
Hielo Oy:n Matti Kullas poistaa maalia kuivajääpuhalluksella.

Jätteetön ja vedetön kuivajääpuhallus on ympärivuotinen puhdistusmenetelmä, joka sopii niin ulko- kuin sisätiloihinkin. Oululaisen Hielo Oy:n toimitusjohtaja Matti Kullas kertoo, että puhdistusmenetelmänä kuivajääpuhallus perustuu lämpötilaeroihin ja paineeseen.

Kuivajää häviää haihtumalla ilmaan, eikä se sotke paikkoja.

”Koska kuivajää haihtuu ilmaan puhalluksen yhteydessä, on tämä erinomainen keino suorittaa puhdistuksia esimerkiksi erilaisissa tehtaissa ja tuotantotiloissa. Tällä menetelmällä olemme saaneet poistettua tehtaissa sellaista likaa, jota ei ole aiemmin saatu poistettua mekaanisesti. Kosteudesta ei tarvitse myöskään olla huolissaan, sillä kuivajää on nimensä mukaisesti täysin kuivaa, hiilidioksidista tehtyä jäätä”, Kullas selvittää.

”Osaavalla ammattitaidolla sekä säätöjä tekemällä pystytään puhdistamaan herkempiäkin osia.”

Myös reissukilometrejä kertyy.

”Työmaita löytyy myös Oulun ulkopuolelta paljon.”

Kuivajääpuhalluksen lisäksi myös kuivapuhallusta ja märkähiekkapuhallusta

Jos kuivajääpuhallus ei sovellu puhdistettavaan kohteeseen, Hielo tekee myös märkähiekkapuhalluksia. Tämä sopii parhaiten rappauksen ja maalin poistoihin betonipinnoilta, kuten julkisivu- ja linjasaneerauksissa. Kuivapuhallusta Hielo taas käyttää esimerkiksi kohteisiin, joissa maali on tiukassa ja se täytyy saada poistettua kokonaisuudessaan ilman, että puhallettava pinta kärsii.

Sammaleen poistoa kuivajäällä.
Video: Hielo

"Kuivapuhalluksessa käytämme puhallusmateriaalina joko testraa, hiekkaa tai lasimurskaa. Tämä menetelmä on kuivajääpuhalluksen tavoin hellävarainen, eikä riko vaikkapa puupaneelin pintaa", Kullas täsmentää.

Myös ruosteen poistot onnistuvat kuivapuhalluksella.

"On hienoa, että voimme tarjota kuivajääpuhalluksen lisäksi muitakin puhallusvaihtoehtoja”, hän jatkaa.

Yleistyvä, mutta monelle vielä tuntematon

Hielo Oy:llä on asiakkaina yrityksiä, mutta myös runsaasti yksityistalouksia, sillä kuivajääpuhdistus oikeuttaa kotitalousvähennykseen ja sopii mainiosti muun muassa maalin poistoon ja hirsien puhdistukseen.

Hielo puhdistaa myös veneitä ja autoja joko kuivajäällä tai hiekalla. Varsinkin hirsipintojen sisäpuhdistukset ovat yleistyneet, mutta Kullas arvelee, että monikaan ei ole vielä kuitenkaan tietoinen tästä puhdistuksesta.

”Kuivajääpuhdistus hirsipinnoille on erinomainen. Puhalluslaitteen säätöjä vaihtelemalla saadaan tarpeeksi hellävarainen puhallus suoritettua, mutta väri muuttuu hirressä huomattavasti ja siitä tulee kirkas. Halutessaan on myös mahdollista puhaltaa sievemmin, eli hirressä säilyy vanhanaikaisuus, mutta se kuitenkin puhdistuu ja saa uutta ilmettä.”

Uretaaniliiman poistoa tehtaalla.
Video: Hielo

Talojen ja taloyhtiöiden julkisivu on tärkeä seikka asuntojen arvon kannalta. Tiilivuoratuissa julkisivuissa näkyykin monesti sammalta ja jäkälää, mikä vaikuttaa ensivaikutelmaan kohteesta.

”Kun kuivajäällä suoritetaan sammaleen poistoa, ei tarvitse olla huolissaan jätteestä, suojauksista tai vedestä, ja kasvillisuus irtoaa pois kokonaisuudessaan riittävän syvältä”, Kullas jatkaa.

Ympärivuotinen puhdistusmenetelmä

Kesät ovat osoittautuneet puhalluksien osalta kiireisimmäksi ajaksi vuodesta, mutta talvellakin on puhallettavaa.

”Yleisesti ihmiset ajattelevat, että tämän tyyppistä puhallusta tehtäisiin vain kesäisin. Olen puhaltanut yli 30 asteen pakkasessa maalia pois hirsipinnasta, eikä se juurikaan vaikuta tehokkuuteen verrattaessa kesäkeleihin. Ainoa haaste Suomen talvessa on lumi, sillä kaluston ja puhaltajan saaminen riittävän lähelle vaatii lumitöitä. Tämäkin on kuitenkin vain järjestelykysymys”, Hielon perustaja sanelee.

Hirsiseinä ennen ja jälkeen puhdistuksen.
Hirsiseinä ennen ja jälkeen puhdistuksen.

Kesän lisäksi talvellakin voi siis sisätilojen lisäksi puhdistaa kuivajäällä mm. graffiteja, julkisivuja, nokivahinkoja, autoja ja veneitä.

"En vielä itsekkään tiedä kaikkia käyttökohteita, mitä kuivajäällä voisi poistaa tai puhdistaa", Kullas naurahtaa.

Lue lisää Hielon palveluista ja kuivajääpuhalluksista osoitteessa: hielo.fi

OTA YHTEYTTÄ JA KYSY LISÄÄ: