Kolumni: Sanna Marinin ym­pä­ril­lä vellova kes­kus­te­lu saa miet­ti­mään, onko pää­mi­nis­te­riys enää ihmisen työ

Jääkiekko: Kärpät illan HIFK-pe­liin pahasti sii­pi­rik­koi­se­na

Mainos: Kalevan ti­laa­jan kump­pa­ni­etu­na liput puoleen hintaan Kär­pät-Pe­li­cans ke 27.10. peliin.

KRP: Tut­kin­nas­sa törkeän henkeen tai ter­vey­teen koh­dis­tu­van ri­kok­sen val­mis­te­lu – ei konk­reet­tis­ta uhkaa mi­nis­te­ri Ohi­sa­loa tai val­ta­kun­nan­syyt­tä­jä Toi­viais­ta kohtaan

"He eivät ole missään asianomistajan tai muussa asemassa tässä tutkittavassa rikoskokonaisuudessa"

Keskusrikospoliisissa (KRP) on tutkinnassa törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelu.

KRP:n rikoskomisarion Sanna Springaren mukaan hänen johtamassaan tutkinnassa ei ole kuitenkaan tullut esille konkreettista uhkaa liittyen sisäministeri Maria Ohisaloon eikä valtakunnansyyttäjä Raija Toiviaiseen.

– He eivät ole missään asianomistajan tai muussa asemassa tässä tutkittavassa rikoskokonaisuudessa, Springare sanoi myöhään perjantaina STT:lle.

Toisen rikosasian tutkinnan yhteydessä on hänen mukaansa tullut esille tietynlainen ryhmittymä, jolla on äärioikeistoajattelua.

– Sitä kautta on löytynyt rikosasia eli tämä vakava rikosnimike, jota asiassa nyt tutkitaan.

Kaiken kaikkiaan kyse on isommasta kokonaisuudesta, jossa on mukana myös paljon pienempiä rikoksia, muun muassa ampuma-aserikoksia. Springare sanoo työskentelevänsä yhdessä poliisisyyttäjä Heikki Steniuksen kanssa.

Syyttäjälaitos tviittasi perjantai-iltana, että toisin kuin on aiemmin perjantaina uutisoitu, poliisirikosten tutkinnanjohtajalla Heikki Steniuksella ei ole tutkinnassa rikosepäilyä, joka kohdistuisi valtakunnansyyttäjä Raija Toiviaiseen tai sisäministeri Maria Ohisaloon.

Springare ei ottanut kantaa, onko Ohisaloa tai Toiviaista tuotu jollain lailla esille isommassa kokonaisuudessa.

– Mitään konkretiaa eikä mitään asemaa heillä ei tässä kuitenkaan ole, hän sanoo.

Iltalehti uutisoi perjantai-iltana, että sen tietojen mukaan Ohisalon ja Toiviaisen nimet ovat olleet äärioikeiston listoilla. Mistään konkreettisesta rikosvalmistelusta ministeriä ja valtakunnansyyttäjää vastaan ei IL:n tietojen mukaan kuitenkaan ole ollut kyse.

Aiemmin perjantaina MTV:n uutiset kertoi KRP:n tutkivan ärioikeistoverkostoon liittyvää rikosepäilyä, jossa on kyse törkeän henkeen ja terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta.

MTV:n tietojen mukaan epäillyn vakavan rikoksen kohteina olisivat olleet valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen ja sisäministeri Maria Ohisalo.

Alla MTV:n video aiheesta alkuillalta.

KRP tutkii äärioikeistoon liittyvää vakavaa rikosepäilyä – kohteena mahdollisesti valtakunnansyyttäjä ja sisäministeri.
Video: MTV

11.12. kello 23.40: Uutista ja otsikkoa päivitetty kauttaaltaan Krp:n uusilla tiedoilla tutkinnasta. Krp:n mukaan MTV:n uutisesta poiketen valtakunnansyyttäjä ja sisäministeri eivät ole missään asemassa Krp:n tutkimassa rikoskokonaisuudessa.