Oulun yliopisto: Opis­ke­li­jat ovat jou­tu­neet asiat­to­man pai­nos­tuk­sen koh­teek­si kam­pus­kes­kus­te­lus­sa

Nuoret: Fawad Nazari on ko­ke­mu­sa­sian­tun­ti­ja, joka auttaa haa­voit­tu­vas­sa ase­mas­sa olevia nuoria

Kadonneet: Oulun po­lii­sin mukaan etsitty vanhus löytyy joskus jopa 100 ki­lo­met­rin päästä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Köyhien vaa­li­val­vo­jai­set jat­ku­vat ilmassa ole­vis­ta mer­keis­tä pää­tel­len myös koko ny­kyi­sen hal­li­tus­kau­den

Taloudelliseen liberalismiin on ikään kuin sivujuonteena kuulunut sen alusta alkaen vastikkeellisen sosiaali- ja yhteisöturvan ajatus. Nykyaikana tämä ajatus on kärjistynyt äärimmilleen. Suomi on nykyisestä puoluepoliittisesta johtoasemasta huolimatta liberaalis-konservatiivinen hyvinvointijärjestelmä.

Vaalit ovat ohi, mutta iso osa kansasta tuntee olevansa demokratian ulkopuolella, ja miksi? Ehkä siksi, että köyhien vaalivalvojaiset jatkuvat ilmassa olevista merkeistä päätellen myös koko nykyisen hallituskauden.

Toisin kuin nykyaikana tapahtuu, tulisi osan tutkijoistakin mukaan sosiaalipoliittiset uudistukset ulottaa myös perusarvoihin ja niiden uudelleentulkintaan. Olisi pohdittava mitä kansalaisyhteiskunnalla tarkoitetaan, mitä tarkoittaa oikeudenmukaisuus ja kansalaisten omavastuu (Koskiaho & Nurmi & Virtanen, 1999).

"Mikään ei kuitenkaan muutu, jos valtaeliitin arvonmuodostus käsittää itsestään selvänä sen, että köyhä on vähempiarvoinen ja laiska."

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.