Unelma Hietasaaressa: Ou­lu­lais­per­he re­mon­toi vanhan puu­ta­lon oman nä­köi­sek­si

Valmistuneet: Ou­lu­lai­nen kuk­ka­kaup­pa­yrit­tä­jä myy tänä vii­kon­lop­pu­na lähes tuhat ruusua – lue, miten kukan saa säi­ly­mään pi­dem­pään

Kolumni: Oulu on jäänyt pussin pe­räl­le, ja se tekee monen arjesta rai­vos­tut­ta­van han­ka­laa ja kal­lis­ta

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ko­ti­seu­tu­rak­kaus kuuluu jo­kai­sel­le

Miltä tuntuisi, jos aina ennen matkustamista pitäisi miettiä uskaltaako matkakohteeseen mennä ja voiko siellä olla oma itsensä? Millaista olisi, jos jokaista reissua suunnitellessa pitäisi varmistaa, miten kohdemaassa suhtaudutaan puolisoon, jonka passissa on yhteinen sukunimi?

Näitä kysymyksiä joudutaan pohtimaan monessa sateenkaarikodissa, sillä liian monessa maassa seksuaalivähemmistöjen oikeudet eivät edelleenkään toteudu. Myös Suomen ulkoministeriö joutuu antamaan tähän liittyviä matkustussuosituksia.

Vaikein tilanne on tietysti heille, jotka asuvat seksuaalivähemmistöjen oikeuksia polkevissa maissa. Heille vapauden, yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon kaltaisten oikeuksien puute on arkea ja elämä tapahtuu marginaalissa. Näitä maita on valitettavasti myös Euroopan unionin jäsenmaiden joukossa.

"Sukupuolten ja seksuaalisuuden moninaisuutta juhlivat pride-tapahtumat ovat muistutus ihmisten oikeuden ja vapauden kaipuusta."

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.