Kirkko: Oulun tuo­mio­ro­vas­ti Satu Saa­ri­nen: Samaa su­ku­puol­ta olevien vih­ki­mi­sen aika on nyt

Vanhat kuvat: Nuo­ri­so­muo­ti innosti 2010-lu­vun Oulussa

Yrittäjän tarina: Ou­lu­lai­nen Risto Hoik­ka­nie­mi vastasi pu­he­luun, joka johti kon­kurs­siin ja mil­joo­na­vel­koi­hin

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ko­ti­kir­kon seu­ra­kun­ta­vaa­lit – val­tuu­tet­tu­jen tulisi olla val­mii­ta edis­tä­mään me-hen­keä

Seurakuntavaalit ovat ovella, ja me ruohonjuuritason seurakuntalaiset katselemme ehdokkaitten joukosta meille sopivaa kirkkovaltuustoehdokasta. Olen aiemmin toiminut vuosia Taivalkosken seurakunnan kirkkovaltuutettuna ja -neuvoston jäsenenä. Nyt en ole ehdokkaana, mutta haluan kertoa mielipiteeni asiasta.

Nykyisessä seurakuntavaalissa on kysymys kotikirkon tulevaisuuteen vaikuttavien kristillistä uskoa avoimesti tunnustavien toimijoiden valitsemisesta. Tulevaisuuden kirkon tulee keskittyä omaan ydinsanomaansa, osata sanoittaa sitä ymmärrettävästi ja olla avoin ihmisen todellisuudelle ja hänen hengelliselle elämälleen.

Uusien valtuutettujen tulisi olla myös valmiita edistämään seurakuntalaisten keskuudessa vallitsevaa yhteisöllisyyttä ja me-henkeä sekä poistamaan niitä säröjä, joita kotikirkossammekin vielä esiintyy. Yhteisöllisyydessä jokaisen tulisi kokea olevansa hyväksytty, arvostettu ja kuuluvansa joukkoon. Sen edellytyksenä on, että vanhat säröt haudataan tunnustaen, että olemme kaikki kristityt ja muutkin lähimmäiset yhtä arvokkaita ja hyväksyttyjä Jumalan edessä. Kirkossa luemme joka pyhä uskontunnustuksen, jossa todistamme uskomme Jumalaan ja Jeesukseen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.