Vaalitentti: Katso tal­len­ne Kalevan vaa­li­ten­tis­tä, mukana kuusi ni­me­käs­tä eh­do­kas­ta Oulun vaa­li­pii­ris­tä

Pääkirjoitus: Il­mas­ton­muu­tok­sen tor­jun­ta ei ole vi­her­hump­paa – maa­pal­lon läm­pe­ne­mi­nen mah­dol­lis­ta saada kuriin

Kolumni: Ou­lu­lais­kou­lun hyvät ko­ke­muk­set kou­lu­pu­dok­kai­den kanssa osoit­ta­vat, miten tärkeää on kokemus po­ruk­kaan kuu­lu­mi­ses­ta

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ko­ti­kir­kon seu­ra­kun­ta­vaa­lit – val­tuu­tet­tu­jen tulisi olla val­mii­ta edis­tä­mään me-hen­keä

Seurakuntavaalit ovat ovella, ja me ruohonjuuritason seurakuntalaiset katselemme ehdokkaitten joukosta meille sopivaa kirkkovaltuustoehdokasta. Olen aiemmin toiminut vuosia Taivalkosken seurakunnan kirkkovaltuutettuna ja -neuvoston jäsenenä. Nyt en ole ehdokkaana, mutta haluan kertoa mielipiteeni asiasta.

Nykyisessä seurakuntavaalissa on kysymys kotikirkon tulevaisuuteen vaikuttavien kristillistä uskoa avoimesti tunnustavien toimijoiden valitsemisesta. Tulevaisuuden kirkon tulee keskittyä omaan ydinsanomaansa, osata sanoittaa sitä ymmärrettävästi ja olla avoin ihmisen todellisuudelle ja hänen hengelliselle elämälleen.

Uusien valtuutettujen tulisi olla myös valmiita edistämään seurakuntalaisten keskuudessa vallitsevaa yhteisöllisyyttä ja me-henkeä sekä poistamaan niitä säröjä, joita kotikirkossammekin vielä esiintyy.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.