Ko­ro­na­ti­lan­ne on Suo­mes­sa edel­leen vakaa, vaikka uusien tar­tun­to­jen las­ku­suun­ta on py­säh­ty­nyt

Arvioitu tartuttavuusluku on tällä hetkellä 0,55–0,95.

Koronavirusepidemiatilanne on edelleen Suomessa vakaa, kertoo Sosiaali- ja terveysministeriö.

Viimeisimmän seurantaviikon aikana (13.–19.7.2020) ilmoitettiin 40 uutta tapausta. Tapausten määrä on samalla tasolla kuin kahdella edellisellä viikolla.

Arvioitu tartuttavuusluku on tällä hetkellä 0,55–0,95. Tämä tarkoittaa sitä, että vaikka uusien koronavirustartuntojen laskusuunta on pysähtynyt, tilanne on valtakunnallisella tasolla vakaa.

Osa uusista tapauksista liittyy tunnettuihin tartuntaketjuihin ja seurannassa oleviin tapausryppäisiin. Kaikkien uusien tapausten tartuntaketjut jäljitetään huolella. Tällä tavoin pyritään ehkäisemään uusia tartuntoja mahdollisimman tehokkaasti.

Viimeisimmällä seurantaviikolla koronavirustestejä on tehty hieman enemmän kuin kahdella edellisellä viikolla. Positiivisten covid-19-tapausten osuus testatuista näytteistä on pysynyt matalana.

22. heinäkuuta 2020 mennessä on Suomessa todettu yhteensä 7 362 koronavirustapausta. Tautiin liittyviä kuolemia on raportoitu 328. Parantuneita arvioidaan olevan 6 920 eli yli 90 prosenttia todetuista tartuntatapauksista.

Sairaalahoidossa oli 22.7. vain neljä potilasta, eikä heistä kukaan ollut tehohoidossa

Sosiaali- ja terveysministeriön mukaan aktiivista testausta on jatkettava, koska koronavirusepidemiaan liittyviä rajoituksia puretaan asteittain. Testaamisella tartuntaketjut saadaan tunnistettua ja katkaistua ajoissa. 

Suosituksen mukaan jokaisen, jolla on vähänkään koronavirukseen sopivia oireita, tulisi hakeutua testattavaksi.