Festivaalit: Ellie Goul­ding ja Me­ga­deth Qstoc­kin pää­esiin­ty­jik­si – fes­ti­vaa­li viettää hei­nä­kuus­sa 20-vuo­tis­juh­liaan

Korot: Kaleva seuraa kor­ko­ta­soa päi­vit­ty­väs­sä ar­tik­ke­lis­sa: Katso täältä eu­ri­bor-kor­ko­jen tuo­reim­mat lukemat

Luitko jo tämän: Miksi ou­lu­lai­nen Ari, 33, käyttää ana­bo­li­sia ste­roi­de­ja?

Mainos: Tilaa Kaleva Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Ko­ro­na­tes­ti­las­tien toi­mi­tus kou­lu­lai­sil­le ja toisen asteen opis­ke­li­joil­le käyn­nis­tyy tällä vii­kol­la

Koululaisille tarkoitettuja pikatestejä aletaan toimittaa kunnille ja kuntayhtymille.
Koululaisille tarkoitettuja pikatestejä aletaan toimittaa kunnille ja kuntayhtymille.
Kuva: Jussi Leinonen

Huoltovarmuuskeskus käynnistää sosiaali- ja terveysministeriön (STM) ohjauksen mukaisen koululaisten ja toisen asteen opiskelijoiden koronatestien jaon kunnille ja kuntayhtymille.

Huoltovarmuuskeskuksen tiedotteen mukaan jakojärjestyksessä otetaan huomioon muun muassa taudin ilmaantuvuus alueella. Myös oppilaiden talvilomien ajoittumiseen ja logistiikan tarkoituksenmukaiseen järjestelyyn kiinnitetään huomiota.

Huoltovarmuuskeskuksen tilaamia pikatestejä on saapunut Suomeen pitkin viikkoa. Testit kuljetetaan suoraan lentokentältä kuntien ja kuntayhtymien ilmoittamiin pisteisiin. Lastin lämpötila ei saa laskea missään vaiheessa alle kolmen plusasteen.

Testejä lähtee tämän ja ensi viikon aikana Ahvenanmaalle sekä osaan Uudenmaan, Satakunnan, Kainuun, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan kuntia. Toimitukset eri puolille maata jatkuvat viikolla kymmenen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ehdottaa jakelun määräksi viittä testiä per oppilas tai henkilökunnan jäsen.