Pääkirjoitus: Tuore tut­ki­mus tuo esiin Oulun monet arkiset vah­vuu­det, ja siksi kiel­tei­sis­sä mie­li­ku­vis­sa ry­pe­mis­tä kan­nat­taa jo hillitä

Mielenterveys: Kuinka nuorta val­vo­taan OYSin psy­kiat­ri­sel­la osas­tol­la, jossa on muun muassa tu­pak­ka­paik­ka ja psy­koo­si­po­ti­lai­ta?

Jääkiekko: SM-sar­jan par­haa­na pe­laa­ja­na pal­ki­tun Markus Loposen te­ho­ket­ju johtaa Kärpät kul­ta­jah­tiin

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Korona uhkaa karata nyt käsistä myös lähellä Suomea, ja syynä on myös Pu­nai­sen torin tun­tu­mas­sa val­mis­tet­tu syltty

Koronapandemia leviää nyt ennennäkemätöntä vauhtia useassa Euroopan maassa, ja pahin on todennäköisesti vielä edessä. Venäjällä maan johdon propagandakampanja länsirokotteita vastaan kaatui sen omaan syliin.

Torstai toi jälleen hälyttäviä koronauutisia useasta Euroopan maasta, myös läheltä Suomea. Venäjällä kerrottiin uudesta koronatartuntojen ennätyksestä, yli 40 000 tapauksesta vuorokauden aikana. Runsaan 44 miljoonan asukkaan Ukrainassa uusi synkkä huippulukema on puolestaan yli 26 000.

Vajaan kahden miljoonan asukkaan Latviassa, siis muutaman sadan kilometrin päässä Suomesta, kuoli torstain tiedon mukaan vuorokauden aikana koronaan 64 ihmistä  – enemmän kuin kertaakaan aiemmin. 1,3 miljoonan asukkaan Virossa kerrottiin puolestaan lähes 2000 uudesta tartunnasta.

Useassa muussakin Euroopan maassa kuten Bulgariassa ja Romaniassa kuljetaan kohti pimeää koronatalvea.

Pandemian kuristusotetta kyseisistä maista selittävät useat eri syyt, mutta yhteisiäkin on.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.