Nä­kö­kul­ma: Ou­lu–­Hel­sin­ki-len­nos­ta voi joutua mak­sa­maan itsensä ki­peäk­si, vaikka samaan aikaan ul­ko­mail­le pääsee huo­mat­ta­vas­ti hal­vem­mal­la

Puo­lus­tus­mi­nis­te­riö haluaa ris­ki­ana­lyy­sin Fen­no­voi­man ydin­voi­ma­la­hank­kees­ta – yhtiö tun­nus­taa Ve­nä­jä-kyt­kök­sen riskin pro­jek­til­le

Mainos: Kalevan ti­laa­jan kump­pa­ni­etu­na liput puoleen hintaan Kär­pät-Pe­li­cans ke 27.10. peliin.

Tilaajille

Korona ko­ros­taa sai­raan­hoi­ta­jan työn hek­ti­syyt­tä ja vaa­ti­vuut­ta, mutta Sanna Mart­ti­la tuntee paloa ras­kaa­seen työ­hön­sä: "Joskus on tä­ri­syt­tä­viä hetkiä leik­kaus­sa­lis­sa"

Korona-aikana sairaanhoitajista syntyi mielikuva väsymättömistä ja rohkeista ihmisistä, jotka tekevät työnsä hyvin vaikeissa, joskus pelottavissakin olosuhteissa. Ennen kevään yhteishakua maaliskuussa moni saattaa miettiä, voisiko sairaanhoitajan työ tuntua omalta. Pärjäisinkö minä siinä?

Sanna Marttila on leikkaussairaanhoitaja. Hän työskentelee nukutuksen ja kivunlievityksen parissa.
Sanna Marttila on leikkaussairaanhoitaja. Hän työskentelee nukutuksen ja kivunlievityksen parissa.
Kuva: Ester van Dam

Sairaanhoitaja Sanna Marttila Oulun yliopistollisesta sairaalasta kertoo, että jos työtä kohtaan tuntee pientäkään kutsumusta, sitä kannattaa kokeilla. Hän toimii sairaalassa leikkaussairaanhoitajana ja anestesiahoitajana. Ajoittain hän ohjaa leikkaussalissa alan opiskelijoita.

– Rankkana korona-aikana on moni hoitaja miettinyt, että ei jaksa enää, pitäisikö lähteä johonkin muualle. Itsekin koetin miettiä, että mitä muuta sitä voisi tehdä. Mutta en keksinyt mitään muuta ammattia, johon olisi tällainen palo.