Liikenne: Jos Oulun Poik­ki­maan­tie pää­te­tään uu­dis­taa, töihin pääs­tään no­peas­ti

Taiteiden yö: Kahden in­to­hi­moi­sen tai­de­har­ras­ta­jan unelma täyttyy Tai­tei­den yönä, kun Gal­le­ria 33 avaa ovensa

Korkein oikeus ei antanut han­si­kas­ku­ris­ta­jal­le va­li­tus­lu­paa – elin­kau­ti­nen van­keus­ran­gais­tus pysyy voi­mas­sa

Sarjakuristajana tunnettu Michael Penttilä kuvattiin Helsingin hovioikeudessa.
Sarjakuristajana tunnettu Michael Penttilä kuvattiin Helsingin hovioikeudessa.

Korkein oikeus (KKO) on hylännyt hansikaskuristajana tunnetun Michael Penttilän valituslupahakemuksen. Penttilä valitti korkeimpaan oikeuteen saamastaan murhatuomiosta.

Valituslupahakemuksen hylkääminen tarkoittaa sitä, että Helsingin hovioikeuden tuomitsema elinkautinen vankeusrangaistus pysyy voimassa.

Penttilä tappoi 52-vuotiaan naisen kuristamalla Helsingissä huhtikuussa 2018.

Helsingin käräjä- ja hovioikeus pitivät tekoa erityisen raa'alla ja julmalla tavalla tehtynä sekä kokonaisuutena arvostellen törkeänä. Molemmat tuomitsivat Penttilän murhasta elinkautiseen vankeusrangaistukseen. Penttilälle tehtiin hovioikeuden määräyksestä myös mielentilatutkimus, jonka perusteella hänen katsottiin olevan tekohetkellä syyntakeinen.

KKO kertoo tiedotteessaan, että Penttilä oli valituslupahakemuksessaan vedonnut siihen, että KKO:n tulisi antaa ennakkopäätös erityisesti näytön arvioinnissa henkirikoksissa. Penttilä katsoi hakemuksessaan myös, että KKO:n tulisi punnita sitä, milloin henkirikoksen tekotapa on erityisen raaka ja julma sekä myös kokonaisuudessaan törkeä rikos eli murha.

Penttilä vaati valituksessaan, että hänet katsottaisiin syyllistyneen murhan sijasta tappoon. Näin hän vaati valituksessaan, että hänet tuomittaisiin elinkautisen vankeusrangaistuksen sijaan määräaikaiseen vankeusrangaistukseen.

Penttilä on tuomittu aiemmin vankeusrangaistuksiin kolmesta henkirikoksesta.