Köö­pen­ha­mi­na säilyy Huuh­ka­jien EM-avauk­sen isän­tä­nä

Tanskassa pelataan ensi vuonna EM-jalkapalloa ja ajetaan Ranskan ympäriajoa.

Huuhkajat saavutti historiallisen EM-kisapaikan karsinnoista.
Huuhkajat saavutti historiallisen EM-kisapaikan karsinnoista.
Kuva: VESA-MATTI VÄÄRÄ/EPA

Tanskassa pelataan ensi vuonna EM-jalkapalloa ja ajetaan Ranskan ympäriajoa.

Kööpenhaminassa on ensi vuonna poikkeuksellisen vilkas urheilukesä, johon Suomen miesten jalkapallomaajoukkue Huuhkajat jättää leimansa.

Tanskan pääkaupungissa pelataan neljä EM-lopputurnausottelua ja nähdään maantiepyöräilyn Ranskan ympäriajon startti.

Tanskan jalkapalloliitto DBU ja Kööpenhaminan kaupunki järjestivät torstai-iltana tiedotustilaisuuden, jossa ne uutistoimisto Ritzaun mukaan kertoivat, että kumpikin suurtapahtuma säilyttää paikkansa.

Myös DBU kertoi torstai-iltana kotisivuillaan, että ratkaisu molempien tapahtumien järjestämiseksi on löytynyt.

Huuhkajien on määrä aloittaa EM-urakkansa Kööpenhaminassa Tanskaa vastaan. Kaksi muuta lohko-otteluaan Suomi pelaa Pietarissa, jossa se kohtaa Venäjän ja Belgian.

EM-kisat oli alun perin tarkoitus pelata tulevana kesänä 12 maassa, mutta koronaviruspandemia heitti turnauksen vuodella eteenpäin. Uusi turnausajankohta on 11.  kesäkuuta–11.  heinäkuuta 2021.

Parkenilla neljä EM-peliä

Kööpenhaminan epävarmuus johtui siitä, että Ranskan ympäriajon eli Tourin on tarkoitus alkaa ensi vuonna 2.  heinäkuuta.

Ympäriajon päivämäärät saattavat tosin muuttua, sillä Tokion olympialaiset alkavat ennen Tourin loppumista.

EM-jalkapallon ja Tourin alun isännöiminen hyvin lähekkäin on Kööpenhaminan kokoiselle kaupungille kova koitos. Kolmen lohko-ottelun lisäksi Kööpenhaminan Parken-stadionilla on tarkoitus pelata yksi pudotuspelikamppailu.

DBU:n oli määrä ilmoittaa Uefalle jo huhtikuun lopussa ratkaisustaan, mutta se sai lisäaikaa.

Ritzaun mukaan ratkaisu syntyi DBU:n, Kööpenhaminan kaupungin, ympäriajon järjestävän ASO:n ja Euroopan jalkapalloliiton Uefan välisissä neuvotteluissa.

–  Suurin toiveeni on ollut, että Kööpenhamina isännöi vuoden päästä kesällä EM-lopputurnausta ja Ranskan ympäriajoa. Se näyttää onnistuvan! Voimme odottaa loistavaa kesää Kööpenhaminassa ensi vuonna, kaupungin ylipormestari Frank Jensen riemuitsi DBU:n kotisivuilla.