Ihmiset: Kem­pe­le­läi­sen bus­si­kus­kin Veijo Saa­ri­kos­ken po­si­tii­vi­suus toi kutsun Linnan juhliin

Kolumni: Suo­ja­tien ylit­tä­mi­nen Oulussa on uh­ka­pe­liä hen­gel­lä

Kunniamerkit: Katso, ketkä poh­jois­suo­ma­lai­set saivat it­se­näi­syys­päi­vän kun­nia­mer­kit

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Kon­sert­tiar­vio: Oulu Sin­fo­nia ja ka­pel­li­mes­ta­ri­opis­ke­li­joi­den ilta antoi uskoa taiteen tu­le­vai­suu­teen

Perinteiseksi muodostunut kausikonsertti ei taaskaan tarvinnut lisukkeekseen oppilaskonsertin leimaa.

Konsertti

Riemua ruoskan alla. Oulu Sinfonia. Kapellimestarit Mikael Loponen, Adonas Morkūnas, Elisar Riddelin, Kristian Sallinen ja Kasmir Uusitupa. Solisti Janette Leván, huilu. Oulussa Madetojan salissa 16.11.

On jo muodostunut jonkinlaiseksi perinteeksi, että Oulu Sinfonia kutsuu Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kapellimestariluokan opiskelijoita johtamaan yhden kausikonsertin. Tällä kertaa myös illan solisti edusti Sibelius-Akatemian opiskelijoita. Perinteeksi on muodostunut myös, että konsertin taiteellisen tai muunkaan tason perusteella tilaisuus ei tarvitse mitään oppilaskonsertin leimaa.

Ohjelman sai aloittaa ainakin toistaiseksi pianistina paremmin tunnettu Mikael Loponen. Loposen johtaminen oli taloudellisen vähäeleistä ja Jean Sibeliuksen En Saga op. 9 toteutui hänen ohjauksessaan linjakkaan loogisesti ja rytmeiltään kevyen tanssahtelevasti.

Solistina Oulussa debytoi huilun nuori suomalaiskyky Janette Leván, ja orkesteria johtivat Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kapellimestariluokan opiskelijat.
Solistina Oulussa debytoi huilun nuori suomalaiskyky Janette Leván, ja orkesteria johtivat Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kapellimestariluokan opiskelijat.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.