Sirkus: Kahden lapsen äiti sai syk­syl­lä puhelun ja päätti karata sir­kuk­sen matkaan

Oulu: Ro­tuaa­rin palloa vaivaa mys­ti­nen vika, jota sel­vi­te­tään edel­leen

Luitko jo tämän: Suun­nis­tus­ki­sa sai uuden kään­teen, kun Mu­hok­sen met­säs­tä löytyi Kel­los­ta ka­don­nut nainen

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Kom­ment­ti: Oulun kau­pun­gin­joh­ta­ja­haun ys­ki­mi­nen puhuu por­mes­ta­ri­mal­lin etujen puo­les­ta

Ponnettoman kaupunginjohtajahaun perusteella voisi kuvitella, että pormestarimalli ei ainakaan vähentäisi kiinnostusta kaupungin johtotehtäviä kohtaan. Kaupunkilaisten kannalta mallissa voisi olla enemmän kuluttajansuojaa.

Syksyn kestänyt Oulun uuden kaupunginjohtajan hakuprosessi on ollut vaiherikas, mutta jännittäväksi tai edes kunnon kilpailuksi sitä ei toden teolla voi sanoa. Ensimmäisen hakukierroksen jälkeen Oulun entinen yhdyskuntajohtaja Matti Matinheikki vetäytyi kohun siivittämänä kaupunginjohtajahausta ja luottamustehtävistään, ja nykyinen kaupunginjohtaja Päivi Laajala puolestaan ilmoitti olevansa käytettävissä jatkokaudelle.

Viran hakuaikaa päätettiin odotetusti jatkaa, koska ensimmäisen kierroksen hakijoista suuri osa ei täyttänyt viran vaatimuksia.

Tilanteeseen ei saatu juuri minkäänlaista muutosta tiistaina 1. marraskuuta, kun kaupunki julkisti kymmenen uutta virkaa hakenutta. Kymmenen hakijan joukossa oli odotetusti myös Laajala, mutta muiden hakijoiden kohdalla täytyi käännellä kiviä saadakseen tiedonjyväsenkään heidän taustoistaan.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.