Kaavoitus: Vä­li­ky­län ja Ruskon teol­li­suus­aluei­den väliin suun­ni­tel­laan uutta työ­paik­ka-aluet­ta

Sää: Ke­vät­tal­ven nätit päivät jat­ku­vat Oulun seu­dul­la, kes­ki­viik­ko­na voi tulla lisää lunta

Luitko jo tämän: Oulun ke­hu­tul­la tont­ti­po­li­tii­kal­la on kään­tö­puo­len­sa – Ve­ron­mak­sa­jien rahoja on myös tuh­lat­tu, arvioi apu­lais­pro­fes­so­ri

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Ex-yh­dys­kun­ta­joh­ta­ja Matti Ma­tin­heik­ki pi­dät­täy­tyy kai­kis­ta luot­ta­mus­teh­tä­vis­tään tois­tai­sek­si – ko­koo­mus­po­mot eivät tien­neet va­roi­tuk­ses­ta vuosiin

Oulun sekä Pohjois-Pohjanmaan kokoomuksen puheenjohtajat Sami Pikkuaho ja Tomi Kaismo eivät olleet tietoisia Matinheikin varoituksesta ennen tämän syksyn kaupunginjohtajahakua.

Oulun kaupungin entinen yhdyskuntajohtaja Matti Matinheikki kertoo jäävänsä toistaiseksi sivuun kaikista luottamustoimistaan.
Oulun kaupungin entinen yhdyskuntajohtaja Matti Matinheikki kertoo jäävänsä toistaiseksi sivuun kaikista luottamustoimistaan.
Kuva: Linnea Ohtamaa

Matti Matinheikki kertoo pidättäytyvänsä luottamustehtävistään toistaiseksi. Kaleva uutisoi maanantaina, että Oulun poliisi on aloittanut esiselvityksen Oulun kaupungin entisen yhdyskuntajohtajan toiminnasta.

Matinheikki kertoo lähettämässään tiedotteessa, että aikoo vetäytyä luottamustehtävistään siihen saakka, kunnes viranomaiset ovat saaneet tehtyä tarpeelliset selvitykset.

Matinheikki on  Oulun kaupunginvaltuutettu, Oulun kaupunginhallituksen jäsen ja aluevaltuuston jäsen. Hän on myös BusinessOulu -liikelaitoksen johtokunnan varapuheenjohtaja. Hänen luottamustehtäviään hoitavat niihin nimetyt varajäsenet.

Oulun kaupunginhallituksessa Matinheikin henkilökohtainen varajäsen on Paavo Koho ja Business Oulun johtokunnassa Tanja Suomalainen. Kaupunginvaltuustossa hänellä ei ole henkilökohtaista varajäsentä.

Jo aiemmin hän on vetäytynyt Oulun kaupunginjohtajan hakuprosessista ja eduskuntavaaliehdokkuudesta.

Kaleva on uutisoinut muun muassa siitä, että Matti Matinheikki sai vuonna 2020 kaupungilta varoituksen.

Kokoomuspomot eivät tienneet varoituksesta

Oulun kokoomuksen puheenjohtaja ja valtuustoryhmän puheenjohtaja Sami Pikkuaho kertoo, että Matinheikin jättäytyminen luottamustehtävistä oli oma päätös, eikä puolue kehottanut häntä siihen.

– Totta kai asiasta on keskusteltu Matin kanssa. Kunnioitamme hänen omaa harkintaansa ja päätöstä asiassa.

– Tapaus on tietenkin kokoomukselle ikävä. Muuten en halua kommentoida keskeneräistä asiaa, vaan antaa viranomaisille työrauhan.

Hän mainitsee myös, että oli kaupunginhallitusryhmän puheenjohtaja varoituksen aikaan, ja olisi mielellään tiennyt Matinheikin saamasta varoituksesta. Kaupunginhallitusta tai häntä ei kuitenkaan informoitu.

Myös Pohjois-Pohjanmaan kokoomuksen puheenjohtaja Tomi Kaismo kertoo, ettei tiennyt Matinheikin vuonna 2020 saamasta varoituksesta ennen tätä syksyä ja kaupunginjohtajahakua. Hän kommentoi asiaa Kalevalle lyhyesti ulkomailta.

Kaleva kysyi myös, uskooko Kaismo tapauksen näkyvän kokoomuksen vaalituloksessa ensi vuonna.

– Sen päättävät äänestäjät.

Juttu päivitetty kello 17.03 Pikkuahon kommenteilla. Kello 20.57 lisätty Kaismon kommentit.