Pysäköinti: Ki­vi­sy­dä­men uudet jär­jes­te­lyt epäi­lyt­tä­vät, mutta saavat myös kii­tos­ta Kalevan ky­se­lys­sä

Pienituloisuus: Ou­lu­lai­nen Jaakko Koi­vu­kan­gas kertoo, miten alle tu­han­nen euron pal­kal­la tulee toimeen

Hankkeet: Hei­nä­pään jal­ka­pal­lons­ta­dionp­ro­jek­ti jäihin

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Kom­ment­ti: Olli Rehnin tie pre­si­dent­ti­eh­dok­kaak­si aukeaa, kun Kaik­ko­nen kiel­täy­tyi kun­nias­ta – Puo­lus­tus­mi­nis­te­ri arvioi jo maa­lis­kuus­sa, ettei ole käy­tet­tä­vis­sä

Keskustan kenties jopa suosituimman poliitikon kieltäytyminen presidenttiehdokkuudesta avaa nyt suoran linjan Suomen Pankin pääjohtajalle Olli Rehnille, jota jo aiemmin ennakoitiin keskustan ehdokkaaksi. Kannatusalhossa oleva puolue asettaa ehdokkaansa syyskuussa.

Toimitusministeristön puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.) ei aio asettua ehdolle presidentinvaalissa.
Toimitusministeristön puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.) ei aio asettua ehdolle presidentinvaalissa.
Kuva: Mauri Ratilainen
Kommentti

Puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.) kertoi torstain Ilta-Sanomissa, ettei ole käytettävissä presidentinvaaleissa. Ilmoitus ei ollut yllätys, sillä jo maaliskuussa Kaikkonen arvioi Lännen Median haastattelussa, ettei aio hakeutua puolueensa presidenttiehdokkaaksi.

Tarkalleen Kaikkonen vastasi "olisitko käytettävissä?" -kysymykseen silloin näin:

– Tämä keskustelu ei ole ajankohtainen. Sanoisin kuitenkin, että oma ehdokkuus niissä vaaleissa tuntuu tällä hetkellä aika kaukaiselta ajatukselta.

Kaikkosen kieltäytyminen tulee monelle pettymykseksi, sillä ministeri nauttii puolueeseensa nähden hyvin suurta suosiota yli puoluerajojen. Kaikkosta pidetään paitsi onnistuneena puolustusministerinä, myös miellyttävänä persoonana, joka niin sanotusti saa hommat hoidettua.

Kaikkonen itse perustelee kieltäytymistään muun muassa perhesyillä. Hänellä on vaimonsa kanssa kaksi pientä poikaa. Toinen pojista syntyi vuonna 2020 ja toinen viime kesänä.

Suomen pankin pääjohtaja Olli Rehn on vahvoilla keskustan presidenttiehdokkaaksi. Kuvassa Rehn Säätytalolla hallitusneuvotteluissa.
Suomen pankin pääjohtaja Olli Rehn on vahvoilla keskustan presidenttiehdokkaaksi.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.