Punkkilive: Oulusta ropisee reip­paas­ti punk­ki­ha­vain­to­ja vä­ki­lu­kuun nähden

Rakentaminen: Poh­jan­tien varteen kaa­vail­laan 60-met­ris­tä tor­ni­ta­loa

Investoinnit: Ran­ni­kol­le suun­ni­tel­tu­ja mil­jar­di-in­ves­toin­te­ja tulee Poh­jois-Suo­meen saakka

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Kolumni
Tilaajille

Ko­lum­ni: Elämän mer­ki­tyk­sel­li­syy­den puut­tu­mi­nen uhkaa de­mo­kra­tioi­ta

Ihminen on ohjelmoitu etsimään merkitystä elämälleen. Merkityksen puute on vakava psyykkinen häiriötila, joka saattaa johtaa masennukseen ja jopa itsemurhiin. Näin kirjoitti amerikkalainen psykologian professori Roy Baumeister. Läntisissä yhteiskunnissa kuohuu tavalla, jota monet yhteiskuntatieteilijät ovat verranneet 1930-luvun tapahtumiin. Miksi?

Emmekö me länsimaailman ihmiset elä nyt paremmin kuin koskaan aikaisemmin? Meillä on vapaa-aikaa enemmän kuin koskaan, koneet tekevät raskaimmat työmme, meillä riittää varallisuutta yhä monipuolisempaan kulutukseen, terveyttämme hoidetaan tehokkaasti, elämme paljon vanhemmiksi kuin aikaisemmat sukupolvet.

Miksi me olemme niin tyytymättömiä, miksi osoitamme mieltämme, protestoimme, liitymme ääriliikkeisiin, hyökkäämme meistä hyvin huolehtineen yhteiskuntamme kimppuun? Siksi, että niin monet meistä eivät löydä elämälleen riittävää merkitystä!

Vuonna 2007 tehdyssä tutkimuksessa, johon osallistui 140 000 ihmistä 132 maassa, kysyttiin kokeeko vastaaja, että hänen elämällään on merkitystä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.