Liikenne: Testaa Kalevan vi­sal­la, pär­jäi­sit­kö Oulun han­ka­lim­mis­sa ris­teyk­sis­sä

Historia: Oulussa riitti ra­ken­ta­mi­sen rys­ket­tä 2000-lu­vun alussa, kun Kaak­ku­ri paisui ja Nokiaa ra­ken­net­tiin

Jääkiekko: Kärpät hävisi taas, putosi sarjan pe­rän­pi­tä­jäk­si

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Ko­koo­muk­ses­ta eronnut kan­san­edus­ta­ja Wille Rydman liittyy pe­rus­suo­ma­lai­siin

Helsinki
Arkistokuvassa kansanedustaja Wille Rydman.
Arkistokuvassa kansanedustaja Wille Rydman.
Kuva: Alma media

Kansanedustaja Wille Rydman liittyy perussuomalaisiin. Rydman kertoo asiasta blogissaan.

Perussuomalaisten Helsingin piiri kertoo omassa tiedotteessaan, että Rydman on ehdolla kevään vaaleissa puolueen riveistä.

Rydman erosi kesällä kokoomuksen eduskunta- ja valtuustoryhmistä jouduttuaan ahdistelukohun keskelle. Helsingin Sanomat julkaisi kesäkuussa artikkelin, jossa useat naiset kertoivat Rydmanin käyttäytyneen heitä kohtaan ahdistavalla tavalla.

Poliisi aloitti tutkinnan Rydmanin väitetystä toiminnasta, mutta häntä vastaan ei nostettu syytettä. Syyttäjän päätöksen jälkeen Rydman on kritisoinut kokoomuksen johtoa. Maanantaina hän kertoi eroavansa kokoomuksesta.

– En luopunut kokoomuksesta helposti enkä edes omasta tahdostani. Mutta kun sen oven puolueen nykyjohto minulta sulki, ei ollut enää vaikeaa tehdä sitä valintaa, jonka todennäköisesti olisin muutoinkin tehnyt, jollei minulla olisi ollut jo pitkää aiempaa taustaa toisessa puolueessa, Rydman kirjoittaa.

Viimeksi viimeisenä läpi

Rydman kirjoittaa, että kun hän runsaat 20 vuotta sitten liittyi kokoomukseen, perussuomalaiset näyttäytyi hänelle "lähinnä taantuvana Veikko Vennamon perinneyhdistyksenä".

Sittemmin puolue on hänen mukaansa vakiinnuttanut asemansa yhtenä maan suurimmista puolueista ja muuttunut valtavasti. Hän mainitsee puolueen talous-, EU- ja Nato-linjaukset. Helsingin perussuomalaiset puolestaan kehuvat erikseen Rydmanin maahanmuuttolinjauksia.

Viime eduskuntavaaleissa neljä vuotta sitten Rydman oli viimeinen valituksi tullut ehdokas Helsingin vaalipiirissä. Hän sai vajaat 6 000 ääntä.

Perussuomalaisten listalla valintaan olisi riittänyt kolmasosa näistä äänistä. Puolueen saamat äänet keskittyivät puheenjohtaja Jussi Halla-aholle niin, että viimeinen läpi päässyt perussuomalaisten ehdokas sai noin 2 000 henkilökohtaista ääntä.

Kokoomus sai viime vaaleissa Helsingistä kuusi ja perussuomalaiset kolme kansanedustajaa.