Tilaajille

Kokkaa kuin kok­kai­sit Kek­ko­sel­le: kalaa ja kar­pa­lo­kak­kua – Urho "Känä" Kek­ko­nen toimi nuorena ka­la­po­ru­kan sop­pa­vah­ti­na ja uudisti sit­tem­min linnan ateriat

Kala, kotimaiset kasvikset ja marjat maistuivat presidentti Urho Kekkoselle läpi elämän. UKK:n inspiroima neljän ruokalajin ateria kelpaa pyhäpöytäänkin.

Presidentti Urho Kekkonen kiinnittää neilikkaa Neuvostoliiton presidentin Leonid Brežnevin rintaan juhlalounaalla syksyllä 1961. Oikealla Sylvi Kekkonen. Kuva: Kauko Kanerva / Museovirasto.
Presidentti Urho Kekkonen kiinnittää neilikkaa Neuvostoliiton presidentin Leonid Brežnevin rintaan juhlalounaalla syksyllä 1961. Oikealla Sylvi Kekkonen. Kuva: Kauko Kanerva / Museovirasto.

Pielavedellä syntynyt ja Kajaaniin oppikoululaisena muuttanut Urho Kaleva Kekkonen (1900–1986) vaali nuoruutensa makumuistoja koko elämänsä ajan. Hän rakasti yksinkertaista ruokaa ja kunnioitti perinteisiä suomalaisia raaka-aineita.

Luokkatoverit alkoivat kutsua Kekkosta Känäksi. Känä oli innokas kalastaja ja nautti myös kalaruoista.