Luonto: Uhan­alai­set tör­mä­pääs­kyt kai­voi­vat jälleen pe­sä­ko­lon­sa ou­lu­lais­ra­ken­ta­jien hiek­ka­ka­soi­hin

Vaatteet: Kaksi ou­lu­lais­ta vaa­te­yri­tys­tä tais­te­lee pi­ka­muo­ti­bis­nes­tä vastaan

Oulu: Kii­ke­liin suun­ni­tel­tu me­ri­kyl­py­lä hakee jälleen li­sä­ai­kaa – ja on to­den­nä­köi­ses­ti saa­mas­sa sitä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ko­ke­mus­te­ni pe­rus­teel­la tulee tunne, ettei ter­vey­den­huol­toa kiin­nos­ta se, saako potilas hoitoa, pa­ra­nee­ko hän tai pär­jää­kö hän kotona

Olen joutunut asioimaan Pohjois-Pohjanmaan terveydenhuollon eri yksiköissä itseni ja omaisteni puolesta lukuisia kertoja viimeisen vuoden aikana. Useiden huonojen kokemusten jälkeen en enää usko sattumuksiin. Ohessa näistä joitakin esimerkkejä.

Vastaanotoilla jää tunne, ettei potilasta ja omaista kuunnella. Lääkärillä on kiire saada potilas ulos, sillä seuraava jo odottaa. Onnettomuuteen joutuneelle nuorelle tulee jopa tunne, että häntä syyllistetään tapahtuneesta. Asiat eivät juurikaan etene. Ainahan voi tarvittaessa tulla akuuttivastaanotolle, muistetaan sanoa.

"Omista kohtaamisistani terveydenhuollon palveluissa arvioin vuoden aikana onnistuneiksi 20 prosenttia."

Potilaalle ja omaiselle luvataan konsultoida ravitsemusterapeuttia ja sisätautilääkäriä ennen kotiutusta. Tätä ei tapahdu, sillä leikattu ikäihminen kotiutetaan. Omaista ei ole pyydetty mukaan kotiutustilanteeseen lupauksesta huolimatta, ja näin varmistettu hoitojen onnistuminen ja selviytyminen kotona.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.