Tulospalvelu: Katso alue­vaa­li­tu­lok­sen yk­si­tyis­koh­dat

Kuvagalleria: Näin vaa­li­tu­los­ta juh­lit­tiin Oulussa

KKV esittää Puo­lan­gan kun­nal­le 120 000 euron seu­raa­mus­mak­sua so­te-pal­ve­lui­den suo­ra­han­kin­nas­ta

"Kyseessä oli rahalliselta arvoltaan erittäin merkittävä sopimus."

Helsinki
Puolangan kunta ulkoisti kaikki sote-palvelunsa Terveystalo Kuntaturvalle.
Puolangan kunta ulkoisti kaikki sote-palvelunsa Terveystalo Kuntaturvalle.
Kuva: Heikki Westergård

Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) vaatii Puolangan kunnalle seuraamuksia sote-palvelujen suorahankinnasta, joka viraston mukaan on laiton.

KKV esittää, että markkinaoikeus määrää Puolangan kunnalle 120 000 euron seuraamusmaksun. Lisäksi KKV esittää, että markkinaoikeus lyhentää Puolangan kunnan Terveystalo Kuntaturva Oy:n kanssa solmiman hankintasopimuksen päättymään kuuden kuukauden kuluttua lainvoimaisesta markkinaoikeuden päätöksestä.

KKV kertoo, että sen selvitysten mukaan Puolangan kunta teki tämän vuoden alussa kymmenien miljoonien eurojen arvoisen jatkosopimuksen kunnan sote-palveluiden tuottamisesta ilman hankintalain mukaisen kilpailutuksen järjestämistä.

Puolanka oli kilpailuttanut sote-palvelunsa vuonna 2012, ja sopimuskausi päättyi viime vuoden lopussa. Tämän jälkeen kunta oli KKV:n mukaan hankkinut sote-palvelut Terveystalo Kuntaturvalta jatkosopimuksella ilman kilpailutusta.

– Kyseessä on rahalliselta arvoltaan erittäin merkittävä sopimus, yli seitsemän miljoonaa euroa vuodessa. Sopimus on yksi suurimmista, joihin KKV:n hankintojen valvonta on puuttunut, sanoo hankintojen valvonnan tutkimuspäällikkö Max Jansson KKV:stä.

Juttua muokattu 1.9. klo 14.50: Jutun kuva ja kuvateksti vaihdettu.