Pesäpallo: Lippo kaipaa ri­pauk­sen ren­tout­ta koh­ta­lon­ot­te­luun Sii­lin­jär­vel­le – "Turha varman päälle te­ke­mi­nen pitää saada pois"

Koti: Ou­lu­lai­sen Hillin perheen vuoden van­has­sa kodissa mie­len­kiin­toi­sen lisän tuovat si­sus­tuk­ses­sa käy­tet­ty vaneri sekä ik­ku­noi­na toi­mi­vat la­si­ele­men­tit

Tilaajille

Ki­sa­stu­dio rie­muit­si Oulun kult­tuu­ri­pää­kau­pun­ki­tit­te­lis­tä: "Tämä on pa­ras­ta, mitä Oululle on ta­pah­tu­nut sen jäl­keen, kun tänne saatiin yli­opis­to yli 60 vuotta sitten"

Kaupunkilaisten mukaan Oulu ansaitsi kulttuuripääkaupunkitittelin ja tarvitsee sitä teknologiaimagon pehmentämiseen. Tanssitaiteilija Pirjo Yli-Maunulan mielestä Oulun valtit ovat pohjoinen sijainti, ohjelmasisällöt ja hankkeen eteen tehty kova työ.

Oulun kaupungin viestintäjohtajan Mikko Salmen mielestä kulttuuripääkaupunkititteli tuli ansaitusti Ouluun.
Oulun kaupungin viestintäjohtajan Mikko Salmen mielestä kulttuuripääkaupunkititteli tuli ansaitusti Ouluun.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Pääkirjaston liepeillä oranssit Oulu2026-ilmapallot heiluivat keskiviikkona poikkeuksellisen lempeässä tuulessa. Oulun kulttuuripääkaupunkitittelin puolesta liputti myös Toripolliisi-patsas torilla.

Suotuisat tuulet jatkuivat hetkeä myöhemmin pääkirjaston Laituri-tilassa, kun oululaiset saivat kuulla, että vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupungin titteli on saatu kaupunkiin.