Rakentaminen: Vantaan pu­toa­mis­kuo­le­ma johti par­vek­kei­den käyt­tö­kiel­toon myös ou­lu­lais­ta­los­sa

Asuntokauppa: Oulun asun­to­mark­ki­noil­la on nyt ostajan mark­ki­nat

Luonto: Tyr­nä­vä­läi­sen Raimo Ala­ta­lon mök­ki­ran­nas­sa odotti jäiden läh­det­tyä raa­toyl­lä­tys

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Pääkirjoitus
Tilaajille

Kisa vaalien yk­kös­pai­kas­ta on nyt huip­pu­ki­reä, ja siksi pienet mo­kai­lut tai on­nis­tu­mi­set voivat rat­kais­ta lop­pu­tu­lok­sen

Vaalitulosta ei koskaan tiedetä etukäteen, ja nytkin kamppailu suurimman puolueen asemasta on kutkuttavan jännittävä. Vaalivoiton kannalta ratkaisevaa voi nyt olla esimerkiksi puheenjohtajan onnistuminen tai turanointi viime metreillä.

Kun eduskuntavaalipäivä on tuleva sunnuntai, on viimeiset valtakunnalliset kannatustutkimukset todennäköisesti nähty. Tuoreimmat eli Helsingin Sanomien ja Yleisradion mittaukset ennakoivat äärimmäisen kireää kamppailua suurimman puolueen asemasta kokoomuksen, perussuomalaisten ja SDP:n välillä.

Kolmen puolueen kannatuserot ovat runsaan prosentin sisällä.

Olennaista on nyt se, miten puolueet saavat kannattajansa vaalipäivänä liikkeelle – tai saivat ennakkoäänestyksessä, jolloin lähes 40 prosenttia äänioikeutetuista jo kävi uurnilla.

HS:n mittauksen viimeinen kyselypäivä oli viime lauantai, Ylellä tämän viikon tiistai. Lopputulokseen voi vaikuttaa sekin, miten kansalaiset arvioivat Petteri Orpon, Riikka Purran ja Sanna Marinin onnistumisia viimeisissä vaalitenteissä.

Valtaosa tulevan sunnuntain äänestäjistäkin lienee jo valintansa tehnyt, ja siksi olennaista puolueille olisi saada taakse valintaa vielä miettivät äänestäjät.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.