Ukrainan sota: Oulun uk­rai­na­lai­set muut­ta­vat nyt omiin asun­toi­hin, Help Cen­te­ril­lä kii­reis­tä aikaa

Luitko jo tämän: Hevosia vä­ki­val­loin kä­sit­te­le­vät ken­git­tä­jät ovat ylei­nen, mutta vaiettu ilmiö

Vanhat kuvat: Näin pik­ku­jou­lu­ja on juh­lit­tu Oulussa 2000-lu­vul­la

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Kin­ke­reil­lä näh­dään! Mar­tin­nie­men Ker­ho­lan tuoreet yrit­tä­jät ha­lua­vat tehdä pe­rin­teik­kääs­tä seu­ra­ta­los­ta kaikkia ky­lä­läi­siä yh­dis­tä­vän koh­taa­mis­pai­kan

Hanna ja Pekka Qvist arvostavat sitä, miten hyvin Kerhola on otettu Martinniemessä vastaan. Paikkaa on tarkoitus kehittää edelleen.
Hanna ja Pekka Qvist arvostavat sitä, miten hyvin Kerhola on otettu Martinniemessä vastaan. Paikkaa on tarkoitus kehittää edelleen.
Kuva: Sami Aspelund

Martinniemen Kerholassa, kylää halkovan Repolantien varressa, käy jokseenkin kohtalainen vilske kesäkuisena aamupäivänä. Liikkeellä on noutoruuan tilaajaa, baaritiskiä viimeistelevää remonttimiestä, terassikahvittelijaa ja Maakinen Martinniemi -tapahtuman järjestelyissä mukana olevaa vapaaehtoista.

– Joko tänne on tuotu se Martinniemen sahan muistopatsaan pienoismalli? Se olisi hyvä saada tänne paikalle nyt viikonlopuksi, voitaisiin järjestää vaikka nimikilpailu, pihalle pyörähtänyt kyläpäällikkö eli kyläyhdistyksen puheenjohtaja Aarne Vuononvirta huolehtii.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.